Direct naar de inhoud.

Fotografeer het Gasselterveld

  • door:
  • op:
Foto: fotoexcursie Gasselterveld – Nationaal Park Drentsche Aa

BORGER – Nationaal Park Drentsche Aa houdt op 24 november een fotografeer-excursie bij het Gasselterveld. De omgeving van het Nije Hemelriek is op zomerse dagen zonder twijfel de drukste plek van de boswachterij Gieten-Borger. Dit komt door de mooie zwemplas met waterpark waar het op de witte zandstranden aangenaam vertoeven is. In de winter is de zwemplas verlaten en één van de mooiste plekken in Drenthe om spiegelingen in het blauwe water te fotograferen. De gele drijflijnen in de nieuwe zwemplas vormen daarbij een uitdaging om met de compositie van je foto’s te spelen.

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken. Ook de bossen in de omgeving zijn zeker de moeite waard om eens goed te bekijken. Ruim 100 jaar geleden was dit een gebied met kale stuifduinen. Aan het eind van de negentiende eeuw werden ze vastgelegd door er Grove dennen aan te planten. In de Gasselter dennen zijn nog hoge bomen te zien die uit die tijd stammen. In de buurt ligt ook het Oude Hemelriek, een mooi verstild ven. De excursie start om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats Nije Hemelriek en is bedoeld voor Amateurfotografen, geïnteresseerden in natuur en natuurfotografie.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Het meebrengen van een statief wordt aanbevolen evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling. Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s.

Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op: www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal