Direct naar de inhoud.

Verdubbeling Veendam-Pekela 26 november gereed

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – Vanaf vrijdagmiddag 22 november is de noordelijke op- en afrit Pekela van de provinciale weg N366 weer open. Het verkeer rijdt dan via de normale routes van Pekela naar Veendam en van Stadskanaal naar Pekela. In de dagen daarna rondt de aannemer de laatste werkzaamheden aan de weg tussen Veendam en Pekela af. Dinsdag 26 november worden alle rijstroken opengesteld en is de verdubbeling een feit.

Eindelijk

Vanaf vrijdagmiddag 22 november kon het verkeer vanaf 18.00 uur weer langs de noordelijke op- en afrit Pekela. Het verkeer rijdt dan tussen Pekela en Veendam over de nieuwe rijbanen, tijdelijk nog over een rijstrook. Vanaf dinsdag 26 november kan het verkeer eindelijk over twee rijbanen, met elk twee rijstroken en de maximumsnelheid is 100 kilometer per uur. De werkzaamheden aan de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela zijn daarmee nagenoeg afgerond.

N366 Veendam – Pekela
Sinds oktober 2018 werd er tussen Veendam en Pekela gewerkt aan de verdubbeling van de N366. Dat was nodig vanwege de grote verkeersdrukte en om de verkeersveiligheid op het traject te verbeteren. De weg heeft nu twee rijbanen met ieder twee rijstroken. Aan weerszijden van de weg zijn de bermen verbreed en staan de bomen verder van de weg af. Op een aantal plekken plant de provincie Groningen nog nieuwe bomen. Dat de werkzaamheden zolang heeft geduurd had te maken met het aanleveren van bouwmateriaal en diverse omstandigheden waar van te voren geen rekening mee was gehouden.

www.n366veilig.nl

Werkzaamheden Pekela-Zuid – Alteveer
Met het afronden van de werkzaamheden tussen Veendam en Pekela, komt het einde van de werkzaamheden aan de N366 in zicht. De komende maanden gaat de aannemer verder met het ongelijkvloers maken van de kruising Pekela-Zuid. En het verbreden van de weg tussen Pekela en Alteveer. Verkeer dat nu vanuit Veendam richting Stadskanaal rijdt, wordt ter hoogte van de afslag Pekela naar een baan geleid. Hier is de maximum snelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Zo sluit het verkeer goed aan op de tijdelijke verkeerssituatie bij Pekela-Zuid.

De gehele N366 is naar verwachting in september 2020 klaar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal