Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

C.W. Lubbersstraat wordt 30-kilometerzone

Foto: Peter Panneman

WILDERVANK – De gemeente Veendam heeft het voornemen om de C.W. Lubbersstraat in Wildervank onder het 30 km regime te brengen. De straat is inmiddels van een zodanige inrichting (gelijkwaardige kruisingen) dat de bewoners hebben verzocht dit dan ook formeel te regelen. Overwogen is onder meer dat een dergelijke snelheid, gelet op de lengte van de straat, geen significante invloed heeft op de afwikkeling van het verkeer. Op de aansluitende wegen (Postkade, M. Hardenberghstraat, en Vijverlaan) geldt al een dergelijk regime. De Nijverheidskade, ten noorden van de C.W. Lubbersstraat, zal ook van een 30 km regime worden voorzien, aldus wethouder Bert Wierenga.

De bewoners klagen al geruime tijd over verkeersoverlast door de straat. De bewoners stuurden onlangs een brief naar de gemeente Veendam waarin de optie Bendikstraat nadrukkelijk onder de aandacht werd gebracht.

De optie Bendikstraat is het doortrekken van de Bendikstraat middels een brug over het Oosterdiep naar de DWM-weg en vervolgens naar de Industrieweg om zo de verkeersdrukte in de C.W. Lubbersstraat te ontlasten. Maar ondanks dat met de aanleg van de Industrieweg en DWM-weg in 2012 hier rekening mee is gehouden, is dat voor de gemeente geen optie. Een aantal politieke partijen willen nu onderzoek doen naar de haalbaarheid om een doorsteek middels een brug te realiseren.

(Peter Panneman)

1 Reactie op “C.W. Lubbersstraat wordt 30-kilometerzone

  1. Nou ik vind dat er ook wat gedaan mag worden..ik woon aan de nijverheidsstraat en ik woon er nu wel 20 jaar maar het word steeds drukker en de gewone auto s rijdwn soms zo hard ongelooflijk. En veel
    Vrachtwagens en trekkers en het is best een lange weg doe er wat aan want zie er ook nig wel ongelukken van komen een brig us uitkomst 30 kilometer niet veel houden zich er echt niet aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.