Direct naar de inhoud.

C.W. Lubbersstraat wordt 30-kilometerzone

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

WILDERVANK – De gemeente Veendam heeft het voornemen om de C.W. Lubbersstraat in Wildervank onder het 30 km regime te brengen. De straat is inmiddels van een zodanige inrichting (gelijkwaardige kruisingen) dat de bewoners hebben verzocht dit dan ook formeel te regelen. Overwogen is onder meer dat een dergelijke snelheid, gelet op de lengte van de straat, geen significante invloed heeft op de afwikkeling van het verkeer. Op de aansluitende wegen (Postkade, M. Hardenberghstraat, en Vijverlaan) geldt al een dergelijk regime. De Nijverheidskade, ten noorden van de C.W. Lubbersstraat, zal ook van een 30 km regime worden voorzien, aldus wethouder Bert Wierenga.

De bewoners klagen al geruime tijd over verkeersoverlast door de straat. De bewoners stuurden onlangs een brief naar de gemeente Veendam waarin de optie Bendikstraat nadrukkelijk onder de aandacht werd gebracht.

De optie Bendikstraat is het doortrekken van de Bendikstraat middels een brug over het Oosterdiep naar de DWM-weg en vervolgens naar de Industrieweg om zo de verkeersdrukte in de C.W. Lubbersstraat te ontlasten. Maar ondanks dat met de aanleg van de Industrieweg en DWM-weg in 2012 hier rekening mee is gehouden, is dat voor de gemeente geen optie. Een aantal politieke partijen willen nu onderzoek doen naar de haalbaarheid om een doorsteek middels een brug te realiseren.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal