Direct naar de inhoud.

15.000 euro voor verbouwing dorpshuis De Spil

  • door:
  • op:

GIETEN – De gemeente Aa en Hunze steekt een bedrag van 15.000 euro in de verbouwing van MFC De Spil in Gasselternijveen. Met het bedrag wil MFC De Spil onder andere meer ruimte creëren en aanpassingen aan de keuken doen.

Knelpunten

En die aanpassingen zijn nodig, volgens wethouder Henk Heijerman: “MFC De Spil bestaat zes jaar en is in die tijd flink gegroeid. Door dit succes wordt elke vierkante meter multifunctioneel gebruikt. Dat levert knelpunten op.” MFC De Spil is van plan om een aantal aanpassingen te doen om meer ruimte te creëren. Ook wordt de keuken aangepakt en komt er een schuifdeur vanuit de gang naar De Huiskamer, waardoor de ouderen de huiskamer beter kunnen bereiken. Volgens Heijerman zien de plannen van het multifunctionele centrum er goed uit. “Met de voorgestelde aanpassingen is de Spil ook voor de komende jaren weer geschikt als dé ontmoetingsplaats in het dorp.”

Bloeiend dorpscentrum

De subsidie wordt gefinancierd vanuit de regeling Vitaal Platteland-dorpsinitiatieven. MFC De Spil investeert ook zelf een groot bedrag in de verbouwing en er wordt een beroep gedaan op verschillende fondsen. Wethouder Henk Heijerman: “Dorpshuizen en MFC’s zijn enorm belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen. MFC De Spil is daarop geen uitzondering. Sterker nog, de Spil is in het recente verleden Drents dorpshuis van het jaar geworden. Het is met recht een bloeiend dorpscentrum.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal