Direct naar de inhoud.

Morgenvroeg code Oranje: ‘ga morgenochtend niet de weg op’

  • door:
  • op:
F: Rene Stel/RTV1

REGIO – Het KNMI geeft vanaf vannacht tot maandagmiddag 12.00 uur code oranje aan voor Nederland. De weercode wordt afgegeven vanwege de gladheid die te merken is door de sneeuwstorm van vandaag. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op morgenochtend niet de weg op te gaan. “De rijomstandigheden blijven met name in het midden en noorden van het land onverminderd gevaarlijk.”

De dienst raadt weggebruikers die op pad moeten aan om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen. “Kortom: langzaam rijden, afstand houden, niet onnodig van rijstrook wisselen en rustig remmen.”

De NS probeert morgen ook de treinen weer rijdend te krijgen. Dat zal ‘mondjesmaat’ gaan. Het is nog niet duidelijk op welke trajecten dat zal zijn, zegt een woordvoerder. ‘Alles hangt af van hoe het vannacht gaat met de sneeuw. Morgenochtend weten we hopelijk meer. Hiervoor zijn we afhankelijk van de verdere ontwikkeling van eventuele storingen op het spoor.’ De NS roept reizigers op om ook morgen niet met de trein te reizen als dat niet per se nodig is.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal