Direct naar de inhoud.

Gebiedsontwikkeling Gasselterveld met betaald parkeren

  • door:
  • op:
’t Nije Hemelriek in rustige tijden

GASSELTE – Staatsbosbeheer gaat de inrichting van de parkeerplaatsen in het gebied rond het Gasselterveld aanpassen. Staatsbosbeheer, gemeente Aa en Hunze en provincie Drenthe hebben de ambitie om de recreatieve exploitatie van het Gasselterveld te versterken en de basisontsluiting voor zowel verblijfs- als dagrecreatie en de hulpdiensten te verbeteren. Deze werkzaamheden zijn de eerste stap.

Om extra parkeerplaatsen te creƫren worden er ongeveer 60 bomen weggehaald. Tegelijkertijd worden er fijnsparren weggehaald die aangetast zijn door de letterzetter. Elders in het gebied worden ter compensatie nieuwe bomen aangeplant. Op maandag 8 maart starten de werkzaamheden in het gebied. Recreanten zullen waarschijnlijk weinig merken van de werkzaamheden.

Extra parkeerruimte tijdens piekdagen

Voorgaande zomers was de zwemplas een paar keer landelijk nieuws, vanwege de problemen rondom het parkeren. Door de grote toestroom van bezoekers tijdens de warme zomerdagen moest de afrit van de N34 bij Gasselte zelfs een aantal keren worden afgesloten. Om de parkeerproblematiek op te lossen worden de parkeerplaatsen aangepast en wordt er betaald parkeren ingevoerd. Daarnaast wordt voor het parkeren tijdens piekdagen, zoals hemelvaart- en het pinksterweekend, voorzien in extra parkeerruimte. De huidige extra parkeerruimte biedt nog onvoldoende capaciteit. Er wordt gezocht naar een structurele oplossing.

Boswachterij Gieten en Gasselte

Aantasting letterzetter
Rondom de parkeerplaats van het Gasselterveld staan ook veel fijnsparren die aangetast zijn door de letterzetter. Dat is een klein kevertje dat gangen graaft onder de schors, waardoor de bomen dood gaan. Tegelijkertijd met de werkzaamheden kapt Staatsbosbeheer de aangetaste bomen voor de veiligheid en om verdere verspreiding tegen te gaan. Komend voorjaar worden op de grotere open plekken weer nieuwe bomen geplant.

Gebiedsontwikkeling Gasselterveld
De aanpak van de parkeerproblemen is een eerste stap in de gebiedsontwikkeling rondom het Gasselterveld. Daarnaast hebben Staatsbosbeheer, gemeente Aa en Hunze en provincie Drenthe de ambitie om de recreatieve exploitatie van de zwemplas te versterken en de basisontsluiting voor zowel verblijfs- als dagrecreatie en de hulpdiensten te verbeteren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal