Direct naar de inhoud.

Mega Piraten Festijn Borger nu al uitverkocht!

  • door:
  • op:
F: Mega Piraten Festijn

BORGER – Het Mega Piraten Festijn strijkt op zaterdag 18 september weer neer in Borger. Het festival is al uitverkocht. Er geldt natuurlijk wel een zeker voorbehoud in verband met het coronavirus. Het Mega Piraten Festijn in Borger is het tweede in een serie van zeven festivals in dit najaar. Organisator Eddie Mensink ziet het helemaal zitten. ‘Als alles weer los gaat, wordt het bij wijze van spreken een groot bevrijdingsfestival on tour. Dan gaat iedereen bij ons weer de vrijheid vieren. Ik verwacht echt dat we dan uitbundige taferelen gaan zien, die we nog nooit eerder hebben mee gemaakt.’

‘Iedereen is hongerig. De artiesten, maar ook het publiek’, vervolgt Mensink. Ik krijg ontzettend veel berichtjes vanuit het hele land. ‘Wanneer komen jullie weer?’; ‘Wanneer gaat het weer beginnen?’ Het Mega Piraten Festijn is altijd een feest van saamhorigheid geweest. Die saamhorigheid hebben we het afgelopen jaar gezien. Maar voor die saamhorigheid is het ook nodig dat je samen het leven kunt vieren. En dat kon het afgelopen jaar dus niet. We hopen in het najaar wel weer!”

Het affiche bevat weer vele grote namen uit de wereld van Nederlandstalige muziek. Van Gerard Joling tot Jannes, van Mooi Wark tot Thomas Berge. Ook de mannen van social mediafenomeen Poar Neem’n zijn weer van de partij. Zij hebben hun eigen area waar ze gedurende de avond meerdere shows verzorgen. Met stampende beats, boerenrock en veel ongein. Daarnaast staat ook de Wunderbar weer op het terrein. In die kleine area kunnen de bezoekers terecht voor het betere après-ski werk. En nieuw op het terrein: het RadioNL Feestcafé met als ‘barman’ zanger/DJ Robert Pouwels (die een heel goede Hazes kan neerzetten).

Weer open

“Eindelijk licht aan het einde van de tunnel”, stelt Leon Lukassen, namens Lukassen Produkties medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Mega Piraten Festijn. “Met vaccinaties en sneltesten kunnen we dan zo langzamerhand weer open. Voor ons is dat fijn, maar voor de artiesten zeker net zo! Zij hebben het grootste deel van het afgelopen jaar niks te doen gehad. Natuurlijk een verlies aan inkomsten, maar ook gewoon niet het podium op kunnen, is voor hen verschrikkelijk. Ja ach, net zoals Eddie verwacht ik echt totale extatische vreugde als we zo meteen weer los mogen. Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg!”

Programma

Er komen weer veel artiesten naar de Hunnebedhoofdstad. Gerard Joling, Mooi Wark, Jannes, Ancora, Lange Frans, Lucas & Gea, Rene Karst, Henk Bernard, Thomas Berge, Belinda Kinnaer, Dikdakkers, Bonnie St. Claire, Boer Bennie, Django Wagner, Bouke, Otto Lagerfett, Evert Baptist, Dennie Christian, De Esperando’s, Harold Veenhoven, Stef Ekkel, Stevan Bloema, Jacques Herb en Summerland. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Daarnaast zijn ook de Poartytent (waar het team van Poar Neem’n doorlopend shows verzorgt), het RadioNL Feestcafé (met DJ/zanger Robert Pouwels) en de Wunderbar (voor de betere après-ski hits) geopend.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal