Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dronken automobilist die ongeluk veroorzaakte krijgt 100 uur werkstraf

vrouwe jusitita rechtbank

Vrouw Justitia (foto: RTVNoord)

WILDERVANK – De 24-jarige automobilist uit Lelystad, die in 2018 een ernstig ongeval heeft veroorzaakt in Wildervank, is veroordeeld tot 100 uur werkstraf. De helft hiervan is voorwaardelijk. Ook kreeg de man een rijontzegging opgelegd voor de duur van 8 maanden. Dit meldt RTV Noord maandagmiddag.

Wildervank

De man reed, eind mei 2018 rond drie uur ’s nachts, met nog drie inzittenden over de Nijverheidsstraat in Wildervank. Ze reden van een feest naar huis en de bestuurder was de bob. Desondanks had de man toch alcohol en cocaïne gebruikt. De auto raakte van de weg en botste via de linker berm tegen een boom. Een van de inzittenden liep botbreuken op. De bestuurder zelf had een gebroken borstbeen.

Geen bewijs

Aanvankelijk werd verondersteld dat de bestuurder te hard gereden zou hebben. De rechter achtte deze beschuldiging echter niet bewezen. Uit verkeersonderzoek bleek namelijk niet dat de man te hard gereden zou hebben. Getuigen beweerden echter dat dit wel het geval was en dat de man ‘in hun beleving’ te hard reed.

De rechter rekende het de man aan dat hij ‘onvoorzichtig’ gereden zou hebben. Nog ernstiger vond de rechter dat de man onder invloed was terwijl hij de inzittenden veilig thuis zou moeten brengen.

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.