Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wie wordt de klimaatburgemeester in jouw gemeente?

Ter illustratie | Foto: Rijksoverheid

STADSKANAAL – Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek in Nederland. Deze wordt georganiseerd door ministerie van Economische Zaken en Klimaat.. Het doel van deze speciale week is om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. De overheid roept burgers en organisaties in héél Nederland dan ook op om bij te dragen aan deze Nationale Klimaatweek. ‘Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties, iedereen kan mee doen’, aldus de organisatie.

Klimaatburgemeester

Extra speciaal tijdens deze week, van 28 oktober t/m 5 november, is de zogenoemde ‘klimaatburgemeester’. Zo’n burgemeester is iemand zijn of haar eigen levensstijl heeft aangepast of een actie is gestart in de buurt om samen iets te doen voor het klimaat. Deze ‘burgemeester’ wordt dan tijdens de Klimaatweek in de spotlights gezet en kan zelf ook anderen inspireren ook een bijdrage te leveren aan een beter klimaat.

Ook in onze regio wordt er dus flink gezocht naar een geschikte klimaatburgemeester. Ben jij of ken jij wellicht een geschikte burgemeester voor het klimaat in jouw gemeente? Aanmelden kan via de site van de Rijksoverheid.

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.