Direct naar de inhoud.

Gruwelijk tentfeest groot succes: ‘Gruwelijk gaaf hè?’ (+ video)

  • door:
  • op:
F: Rutger Breider/RTV1

DROUWENERMOND – Feestende mensen in een tent. Het is een beeld waar de organisatie van het Gruwelijk Tentfeest enorm blij van wordt. Dit jaar kon het Boerenrockfestival niet doorgaan, vanwege het coronavirus, maar door de versoepelingen kon er toch een feestje plaatsvinden in het dorp op de provinciegrens. 

‘Gruwelijk gaaf hè?’, begint Bjorn van der Veen. Hij zit in de organisatie van het Gruwelijk Tentfeest. ‘Daar worden we wel blij van. We hebben hier heel lang naar uit gekeken met elkaar.’ Het Boerenrockfestival had twee jaar geleden haar laatste editie. ‘We hebben nog wel het bourgondisch terras gehad en nu zetten we dan een tentfeest neer.’

Het tentfeest had twee avonden. Op vrijdagavond was de Hollandse avond met artiesten als Wolter Kroes, Jannes en 5th Wheel. Op zaterdagavond stonden de bands The Euros, De Paloma’s, Mama Maffia en DJ Roy het podium te vullen in Drouwenermond.

F: Rutger Breider/RTV1

De organisatie noemt het tentfeest een kippenvel moment. ‘We zijn natuurlijk sterren in het spontaan dingen bedenken. Dat moet dan meteen met stoom en kokend water. Het duurde dit keer wel iets langer.’ Door de coronamaatregelen was het niet makkelijk om een vergunning te krijgen van de gemeente. ‘Door samen na elkaar toe te werken, hebben we tocht een vergunning gekregen.’

Toch is het tentfeestje niet wat de organisatie het liefst organiseert. ‘Het liefst organiseren we volgend jaar weer een Boerenrockfestival. Helaas hebben we dat niet in de hand.’ Na twee jaar geen Boerenrockfestival wordt het wel tijd om aankomend jaar weer het grote evenent te organiseren. Van der Veen houdt hoop. ‘De vaccinatiegraad wordt steeds hoger, dus dat geeft steeds meer ruimte.’

Niet alleen de organisatie geniet van het feest, maar ook de bezoekers. ‘Er zijn geen problemen met het scannen van de QR codes. Het loopt allemaal vlot door.’ De beveiliging was beide avonden tevreden en ook de politie was enthousiast. ‘Wat wil je nog meer als je een feestje organiseert?’, zegt Van der Veen waarna hij naar de bar loopt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal