Direct naar de inhoud.

Nieuwe ‘speeltuin’ bij Leer- en Sportpark Veendam is voor oplevering al razend populair

  • door:
  • op:
De sportvelden in de ‘Skills Garden’ onderscheiden zich door kleur en oppervlakte van traditionele sportvelden (foto: Jeroen Willems)

VEENDAM – De ‘Skills Garden’ op het Leer- en Sportpark aan de Langeleegte in Veendam is al voor dat het is opgeleverd populair onder de jeugd. Dagelijks gebruiken vele kinderen en sportverenigingen de pumptrack en alternatieve sportvelden bij het Henk Nienhuis Stadion.

Door Jeroen Willems & Ariënne Dozeman

De pumptrack trekt naast jeugd uit Veendam ook veel mensen uit de omgeving. Jongeren en volwassenen uit plaatsen als Winschoten, Appingedam en Midwolda komen naar Veendam om de nieuwe baan uit te proberen. Ook Bennie van Rulo, trainer bij fietscrosvereniging Flying Birds in Winschoten, racete dit weekend over de baan.

‘Echt meerwaarde’

‘Ik had er veel goede verhalen over gehoord en ik wilde het een keer zien. Het is een mooie baan, echt waar. Valt me niks tegen’, zegt Van Rulo nog hijgend op zijn fiets. Hij is enthousiast en wil vaker terugkomen.

‘Fietsbeheersing en techniek. Dat leer je hier. Uithoudingsvermogen valt wel mee, maar zo’n baan heeft echt meerwaarde’, aldus Van Rulo.

‘Kunstgras, beton en asfalt’

Het fenomeen ‘Skills Garden’ is over komen waaien uit het buitenland. Het gaat uit van tien grondvormen van bewegen die in vrijwel alle sporten terugkomen. Veendam heeft als eerste in Noord-Nederland uitgepakt met dit nieuwe concept. Het park onderscheidt zich van traditionele sportvelden door het gebruik van opvallende kleuren, asymmetrische lijnen en verschillende ondergronden zoals kunstgras, beton en asfalt.

Leden van turnvereniging SV Clias aan het trainen (foto: Jeroen Willems)

Turnvereniging traint wekelijks op het park

De leden van turnvereniging SV Clias uit Wildervank trainen regelmatig op het park. Ondanks de versoepelde coronaregels kunnen ze nog steeds niet terecht in hun eigen sporthal.

‘Helaas, de protocollen waren nog niet klaar en dus konden we nog niet binnen trainen. We hopen maandag, maar aankomende week begint ook het EK Futsal en daardoor kunnen we ook niet in onze zaal. Dus als er verenigingen zijn die nog ruimte over hebben, dan houden we ons aanbevolen’, zegt trainer Kimm van Nispen.

Op een atletiekveld kun je niks, maar dit is echt geweldig! (Kimm van Nispen – trainer van turnvereniging SV Clias)

De turnvereniging trainde eerder noodgedwongen op de atletiekbaan van Wildervank, maar het nieuwe sport- en speelpark in Veendam bevalt de turners veel beter.

‘We zijn hier heel erg blij mee. Op een atletiekveld kun je niks. Het is gewoon baantjes rennen. We doen wel basis, maar dit is echt beter. We kunnen hier echt brug turnen. Het is echt geweldig’, aldus Nispen.

Skatebaan wordt nog aangelegd

De ‘Skills Garden’ is nog niet klaar en moet nog officieel geopend worden. Verschillende delen van het park worden daarom nog afgeschermd door hekken. Er wordt bijvoorbeeld nog druk gebouwd aan een skatebaan en faciliteiten voor ouderen en minder validen.

De glijbaan kan nog niet gebruikt worden (foto: Jeroen Willems)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal