Direct naar de inhoud.

OMT-advies: dragen van medische mondkapjes in publieke buitenruimte

  • door:
  • op:
F: Freepik

LANDELIJK- Het Outbreak Management Team (OMT) heeft een aantal nieuwe adviezen aan het kabinet gegeven over het coronavirus. Dat meldt de NOS. Zo adviseert het OMT nu een medisch mondkapje te dragen in drukke publieke buitenruimtes waar geen afstand gehouden kan worden. Dat kan zijn in winkelstraten, bij sportevenementen, tijdens demonstraties en op drukke markten.

Ook in publieke binnenruimtes waar mensen bijeenkomen die niet tot hetzelfde huishouden behoren wordt dat mondkapje geadviseerd. Ongeacht of er afstand gehouden kan worden. Denk aan hogescholen en universiteiten, horecagelegenheden, culturele instellingen of bedrijven. Het OMT adviseert dat iedereen vanaf 13 jaar continu een mondkapje draagt, ook wanneer iemand zit. Alleen als er gegeten of gedronken wordt kan het mondkapje af.

Een neusmondmasker type 2

Chirurgische mondneusmaskers

Ook wordt geadviseerd alleen gebruik te maken van chirurgische mondneusmaskers van minimaal type 2. Deze zouden een betere bescherming bieden dan niet-medische maskers. Kwetsbare personen kunnen volgens het OMT overwegen om gebruik te maken van het ffp2-masker op drukke plekken waar geen afstand gehouden kan worden.

Een neusmondmasker ffp2

Quarantaine op scholen en de kinderopvang

Naast het gebruik van de medische maskers heeft het OMT ook een quarantaineadvies uitgebracht voor de kinderopvang en scholen. Vanaf drie besmette kinderen, adviseert het OMT om de hele klas in quarantaine te laten gaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal