Direct naar de inhoud.

Brand bij hotel Parkzicht in Veendam onder controle: ‘Gelukkig waren we er op tijd bij’

  • door:
  • op:
Foto: Dennie Gaasendam

VEENDAM – De brand bij hotel Parkzicht in Veendam is onder controle. Na sloop- en breekwerk in het gebouw werd de brandhaard gevonden in de keuken en geblust. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Het gebouw aan het Museumplein is ontruimd, de gasten zijn opgevangen bij Theater vanBeresteyn. 35 kamers in het hotel waren bezet.

Foto: Marco Grimmon/RTV Noord

‘Even van bijkomen’

Bij hoteleigenaar Appie Weij zat de schrik er goed in. ‘We zagen rook beneden, maar geen vuur. Toen hebben we de brandweer gebeld. Ik moet hier wel even van bijkomen. Het had veel erger kunnen zijn, gelukkig waren we er op tijd bij.’

Twee hoogwerkers ingezet

De brand brak zondagochtend rond 07:30 uur uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer zat het vuur ‘op een lastige plek, bij een plafond’. Voor de zekerheid werd opgeschaald naar grote brand, wat betekent dat er meer blusvoertuigen opgeroepen worden. Er werden onder meer twee hoogwerkers ingezet.
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal