Direct naar de inhoud.

Scootmobieldag bij Maarsheerd Stadskanaal uitstekend verlopen: ‘Smaakt naar meer’

  • door:
  • op:
Een onderdeel tijdens de scootmobieldag: de slalom | © Welstad

STADSKANAAL – De organisatie kijkt terug op een succesvolle scootmobieldag bij Maarsheerd in Stadskanaal. De dag was bedoeld om mensen te leren hoe je op een goede en veilige met je scootmobiel om moet gaan.

De dag werd georganiseerd door BCM ouderenzorg in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Mobi-Care Stadskanaal, EHBO en Welstad. Die laatste heeft al eerder zo’n dag georganiseerd, vorig jaar op de (ijs)baan van Alteveer.

Slalom en achteruit inparkeren

‘Het werd een succesvolle middag’, aldus de organisatie. ‘Niet in de laatste plaats dankzij het stralende weer én veel enthousiaste deelnemers.’ In totaal deden 18 deelnemers deze middag mee. Deze werden verdeeld in drie groepen. De eerste groep ging naar binnen voor een theorie gedeelte over Scootmobielen in het verkeer. De tweede groep ging op de parkeerplaats speciale verrichtingen uitvoeren (o.a. slalom rijden en achteruit inparkeren). De derde groep ging een rondje maken door Stadskanaal. De deelnemers werden hierbij begeleid door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland.

Vervolg

Het succes smaakt voor de initiatiefnemers naar meer. Ze zullen later dit jaar dan ook speciale scootmobieltochten gaan organiseren. Ze maken dan met maximaal 20 deelnemers een tocht van 20 km.

Deze tochten zijn op vrijdag 29 juli, donderdag 25 augustus, donderdag 22 september en donderdag 6 oktober. Ze starten bij BCM aan de Maarsdreef in Stadskanaal.

De organisatie geeft nog wel een tip mee: ‘Zorg ervoor dat uw accu is opgeladen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal