Direct naar de inhoud.

Rijden over de (ijs)baan tijdens de speciale scootmobieldag in Alteveer

  • door:
  • op:
Inparkerken tijdens de scootmobieldag in Alteveer | Foto: Freerk Boskers

ALTEVEER – De schaatsbaan in Alteveer was afgelopen woensdag en ideaal ‘circuit’ voor de Scootmobieldag. Deze dag werd georganiseerd door Welstad in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en inwoners van Alteveer. Tijdens deze speciale cursus konden mensen leren hoe je op een goede en veilige met je scootmobiel om moet gaan.

De dag was opgedeeld in drie delen; een les theorie, een rondje parcours over de baan en een rondje door het dorp. In alle drie de trajecten werden de mensen begeleid door ervaringsdeskundigen en mensen van Veilig Verkeer Nederland.

Inwoners van Alteveer

‘Het idee voor deze scootmobieldag kwam van een aantal inwoners uit Alteveer’, zo vertelt Arnesto Ovaa, buurtwerker bij Welstad. ‘Het idee lag al een tijdje op de plank door de coronacrisis, maar vandaag kon het uiteindelijk toch doorgaan.’ Met hulp van o.a. lokale bedrijven, de ijsvereniging en vele vrijwilligers kon de scootmobieldag realiteit worden.

Een rondje in de praktijk door het dorp met Veilig Verkeer Nederland | Foto: Freerk Boskers

Ongelukken in het verkeer

Wethouder van Stadskanaal, Goziena Brongers, mocht de dag openen. Tijdens haar speech benoemde ze hoe belangrijk de scootmobiel dag is. ‘We zien dat er veel ongelukken gebeuren met scootmobielen in het verkeer’ aldus de wethouder. ‘Het is dan ook belangrijk dat mensen goed voorbereid met hun hulpmiddel de weg op gaan.’

Angst voor de scootmobiel

Dat het oefenen met de scootmobiel nodig is onderschrijft ook vrijwilliger Gerard Wilts, die zelf ook gebruik maakt van het hulpmiddel. ‘Ik zie nog veel mensen die simpelweg niet de weg op durven met hun scootmobiel. Ik vind dan ook dat als WMO iemand een scootmobiel geeft, ze een ervaringsdeskundige mee moeten sturen die de mensen op weg helpt.’

De volgende in Stadskanaal

Volgens Arnesto Ovaa zal dit zeker niet de laatste scootmobieldag zijn. ‘We willen nog naar Stadskanaal, aangezien daar nog meer scootmobiel gebruikers zijn’, aldus de buurtwerker. Wanneer de volgende cursus is, dat is nog onbekend. De mensen in Alteveer kijken in ieder geval terug op een geslaagde dag.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal