Direct naar de inhoud.

Lefier gaat zestien woningen aan de Gelderselaan in Stadskanaal bouwen

  • door:
  • op:
Het braakliggende terrein aan de Gelderselaan in Stadskanaal | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Na de sloop van de woningen aan de Gelderselaan in 2013 bleef er een ongebruikt leeg veld achter. Menig buurtbewoner vraagt zich al bijna een decennium af wanneer er nieuwe woningen voor in de plaats gaan komen. Dat gaat nu, ruim negen jaar na dato, eindelijk gebeuren. Er worden namelijk zestien huurwoningen op het perceel gebouwd, zo bevestigt woningcorporatie Lefier desgevraagd aan RTV1.

Begin deze maand gaf de gemeente Stadskanaal een vergunning af voor de bouw van zestien woningen. ‘Momenteel zitten we in de allerlaatste fase van het plan’, aldus Gijs Bosman van Lefier. De woningcorporatie wil begin 2023 gaan beginnen met bouwen. Bosman: ‘Als alles volgens plan verloopt kunnen we eind zomer 2023 de eerste woningen gaan opleveren.’

Hoe de woningen er precies uit komen te zien kan Bosman nog niet zeggen. ‘We zijn nu nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. We hopen rond december nog een informatiedag te organiseren voor belangstellenden waar we de plannen presenteren.’

De woningen aan de Gelderselaan vlak voor de sloop in 2013 | © Marc Dol/RTV1

Verdere plannen

Naast de Gelderselaan staan er ook nog acht sociale huurwoningen aan het Eilert Lubbersplein en en tien woningen aan de Oranjestraat op de planning, zo staat op de website van de gemeente te lezen. Wanneer er hier begonnen kan worden met bouwen is nog niet bekend. 

Stadskanaal kreeg begin deze maand nog een subsidie van ruim 18.000 euro van de provincie om woningbouw te stimuleren. Het gaat om het realiseren van in totaal honderd woningen in het centrum van Stadskanaal en in Onstwedde.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal