Direct naar de inhoud.

Raad Borger Odoorn snapt weinig van twijfels van Gemeentebelangen om rapport windmolens

  • door:
  • op:
Windmolens van windpark Drentse Monden. Foto: Hielke Bosch/RTV1

EXLOO – Gemeentebelangen Borger-Odoorn liet vanavond tijdens de raadsvergadering weten twijfels te hebben bij het rapport over het laagfrequent geluid rondom de windmolens in het Mondengebied. Dat rapport werd twee weken terug gepubliceerd. De overige fracties snappen weinig van de opstelling van de grootste partij.

‘Wij waren verheugd met het rapport, maar dat was aardig bekoeld toen Gemeentebelangen een paar dagen later het rapport afbrandde,’ zo liet Peter Zwiers van de PvdA weten. ‘Wij hebben twijfels of het op de juiste manier heeft plaats gevonden, bijvoorbeeld over de locatie waar is gemeten,’ zo antwoordde Francisca Schoenmaker van Gemeentebelangen. Ook wil de partij graag een tweede informatiebijeenkomst en een werkbezoek afleggen met het ministerie.

‘Inwoners niet blij maken met dooie mus’

De PvdA staat daar voor open. ‘Laten we samen optrekken als raad. Dat verdienen onze inwoners.’ Fractievoorzitter Pieter de Groot van Groen Links liet weten dat hij maar wat graag wil doorpakken. ‘Dat moeten we dan wel kunnen doen. We moeten inwoners niet blij maken met een dooie mus.’ De VVD ziet een tweede informatieavond op voorhand niet zitten. ‘Dan scheppen we misschien wel de verkeerde verwachtingen en zorgen we alleen maar voor meer teleurstelling bij de inwoners,’ aldus fractievoorzitter Janny Hofsteenge.

Gemeentebelangen wil ook geen valse hoop bieden, maar wel het gesprek aangaan. Wethouder Henk Zwiep (PvdA) wilde graag samen met de raad de verdere strategie gaan bepalen. ‘Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel voor ogen,’ aldus Zwiep. Gemeentebelangen trok daarop de motie in.

Lees meer:

Komst Windpark Veenkoloniën zorgt voor meer laagfrequent geluid


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal