Direct naar de inhoud.

Zaalvoetbalvereniging V&Z Veendam stopt er definitief mee na bedreigingen

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie. | Foto: Shutterstock

VEENDAM- Na maandenlange bedreigingen en intimidaties richting het bestuur en scheidsrechters heeft het bestuur van zaalvoetbalvereniging V&Z besloten te stoppen. Volgens het bestuurslid dat liever anoniem wil blijven is het een erg verdrietig besluit: ‘De bedreigingen gaan al een jaar door. We kunnen niet langer verder op deze manier maar we zijn er echt niet blij mee’.

Afgelopen vrijdagavond is het tijdens een zaalvoetbalcompetitie in de Wildervanckhal weer mis gegaan. Een geroyeerd lid uitte bedreigingen naar een bestuurslid. Ook diens man (Scheidsrechter binnen V&Z Veendam) ontving met regelmaat anonieme telefoontjes. Genoeg reden voor het tweetal om per direct de handdoek in de ring te gooien. De competitie is met onmiddellijke ingang stopgezet en zal niet meer voortgezet worden meldt het tweetal aan Peter Pannneman. De geplande finale-avond op 21 april zal geen doorgang vinden. De vereniging bestond uit ongeveer 650 leden verdeeld over 47 teams.

Ontstaan bedreigingen

De bedreigingen begonnen toen een speler van V&Z in oktober 2022 geroyeerd werd en het team van de speler uit de competitie werd gehaald. Sindsdien wordt het bestuur en scheidsrechters van V&Z bedreigd onder andere via de telefoon en bij hen thuis.

De bedreigingen zijn gemeld bij de politie en er is inmiddels een onderzoek gestart.

Toekomst V&Z

Het anonieme bestuurslid hoopt dat er een nieuw bestuur gevormd kan worden en zaalvoetbalvereniging V&Z weer kan voortbestaan. Hij is onder de indruk van de situatie en hoopt snel tot rust te komen.

Lees ook: Voorzitter V&Z Voetbal stapt op na meerdere bedreigingen

Lees ook: Zaalvoetbalclub Veendam royeert lid na bedreiging scheidsrechter: ‘We krijgen bedreigingen van alle kanten’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal