Direct naar de inhoud.

Stichting Present Zuidoost Groningen en deBasis Veendam delen harten en bloemen uit in Veendam

  • door:
  • op:
Op bezoek bij inwoners bij complex de Meerpaal | Foto: RTV1

VEENDAM – Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de landelijke week ‘Eén tegen eenzaamheid’. Een week die in het teken staat van de strijd tegen eenzaamheid. In de gemeente Veendam zijn volop activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Op vrijdagmiddag 29 september werden op straat in de wijk het Scheepskwartier in Veendam, via een bakfiets, een pop-up kar en pony Binky, hartvormige handwarmers en bloemen uitgedeeld door Stichting Present Zuidoost Groningen en deBasis Veendam.

Het Scheepskwartier

In buurthuis Het Scheepskwartier aan de Barkstraat 14 staat de deur altijd open voor de inwoner van Veendam. In het kader van eenzaamheid wordt er hier wekelijk een vaste inloopochtend georganiseerd voor inwoners. Medewerker Hannie vertelde eerder aan RTV1 dat: ‘Bij de inloop is iedere inwoner van Veendam welkom. Er is een vaste groep van mensen die komt maar er zit ook wisseling in. We lezen vaak de krant samen en daar voeren we gesprekken over. Verder praten we over bijvoorbeeld politiek, vroeger, iemands werk, kleinkinderen of mensen de gewoon even hun hart willen luchten. Het kan hier allemaal’.

‘Het is een groep van ouderen en jongeren bij elkaar dat is heel mooi om te zien. Er komen steeds vaker mensen, het mag alleen nog wel meer bekendheid krijgen in Veendam. De groep mensen die nu komen vinden het geweldig hier. Die geven ook aan dat ze anders niks te doen zouden hebben. Dan is het toch geweldig dat we hier samen kunnen komen.’

Hartvormige handwarmers en bloemen

Op vrijdagmiddag om 15:00 uur verzamelden Stichting Present Zuidoost Groningen, deBasis en de vrijwilligers van het buurthuis Het Scheepskwartier om de straat op te gaan via een bakfiets, een pop-up kar en pony Binky, hartvormige handwarmers uit te delen aan de inwoners uit de wijk het Scheepskwartier. Naderhand kreeg iedereen van de commissie huurzaken.

Volgens de organisatie was het een gezellige en een leuke middag. “We begonnen bij de de Meerpaal en we de hele wijk door. We eindigden weer bij het buurthuis “Het Scheepskwartier”, aldus Margreet van den Berg, adviseur samenlevingsopbouw deBasis Veendam.

Ook worden er op de andere dagen hartvormige handwarmers uitgedeeld in Veendam in het kader van de landelijke week ‘Eén tegen eenzaamheid’.

Van alles te doen

Iedere dag zijn er diverse leuke activiteiten in het kader van de landelijke week ‘Eén tegen eenzaamheid’, waar je elkaar kunt ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Zoals de koffieochtend op maandag 2 oktober in buurthuis Het Scheepskwartier, schrijft de organisatie aan RTV1.

Daarnaast zijn er sportieve activiteiten zoals gymnastiek op dinsdag 2 oktober, volksdansen op woensdag 3 en wandelen op woensdag 3 oktober. Maar ook een inloop met allerlei activiteiten zoals zingen, darten, koersbal en samen eten staat op het programma.

Alles op een rij

Het complete overzicht van de activiteiten staat op de website deBasis. Meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid staat op deze website vermeld.

Fotoverslag:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal