Direct naar de inhoud.

Spooktocht Stadskanaal gaat op de valreep toch door

  • door:
  • op:
Spooktocht Stadskanaal | Foto: Buurtvereniging t’ Lange End

STADSKANAAL – Eerder werd er bericht door RTV1 dat de spooktocht in Stadskanaal in gevaar zou komen, vanwege een gebrek aan spoken. Buurtvereniging ’t Lange End uit Stadskanaal meldde dat ze nog minimaal 25 extra nodig waren voor een volwaardige spooktocht in Stadskanaal. Inmiddels heeft de organisatie 87 spoken en dat betekent dat de spooktocht in Stadskanaal op 28 oktober definitief door gaat!

Te kort aan spoken

De spooktocht dreigde dit jaar in gevaar te komen, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Volgens de buurtvereniging hadden ze op 7 oktober 45 spoken en ze hadden aangegeven dat ze minimaal 70 spoken willen hebben voor het organiseren van een volwaardige spooktocht in Stadskanaal.

Oproep

Na de berichtgeving bij RTV1 en het telefonisch interview bij Radio Noord stond de telefoon ‘roodgloeiend’, zegt de organisator. “Er zijn nu minstens dertig spoken bij.’ Dat zijn niet alleen mensen uit Stadskanaal, maar ook mensen van verder weg. ‘Er zijn groepjes die al tien jaar ervaring hebben als spook en die willen dan graag bij ons komen helpen”, laat organisator André Mink weten aan RTV Noord.

“Wij zijn de mediapartijen, RTV1, RTV Noord en NPO Radio 2 erg dankbaar om onze oproep onder de aandacht te brengen. Zonder hun was het ons nooit gelukt om onze spooktocht in Stadskanaal door te kunnen laten gaan.”

Vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden bij de organisatie om mee te bouwen aan de spooktocht.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal