Direct naar de inhoud.

Spooktocht Stadskanaal Noord groot succes: ‘We hebben een record aantal kaarten verkocht’

  • door:
  • op:
Spooktocht Stadskanaal Noord 13e editie | Foto: RTV1

STADSKANAAL – Afgelopen 28 oktober werd de 13e editie georganiseerd van de spooktocht van Buurtvereniging ’t Lange End in Stadskanaal Noord. Eerder werd er bericht door RTV1 dat de spooktocht in Stadskanaal Noord in gevaar zou komen, vanwege een gebrek aan spoken. Na de berichtgeving bij RTV1, RTV Noord, NPO Radio 2 en Qmusic stond de telefoon ‘roodgloeiend’ en meldde de buurtvereniging dat de spooktocht door kon gaan.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de 13e editie van deze spooktocht: ‘We hebben ruim 400 kaarten verkocht en dat is een record voor onze buurtvereniging. De spoken waren tevreden en de deelnemers kwamen echt met leuke reacties terug. Helaas zijn er wel twee incidenten geweest, maar dat hebben we gelukkig goed op kunnen lossen’, vertelt een André Mink, voorzitter van Buurtvereniging t’ Lange End aan RTV1.

Te kort aan spoken
De spooktocht dreigde dit jaar in gevaar te komen, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Volgens de buurtvereniging hadden ze op 7 oktober 45 spoken en ze hadden aangegeven dat ze minimaal 70 spoken willen hebben voor het organiseren van een volwaardige spooktocht in Stadskanaal.

Oproep
Na de berichtgeving bij RTV1 en het telefonisch interview bij Radio Noord stond de telefoon ‘roodgloeiend’, zegt de organisator. ‘We hebben nu minstens 30 spoken erbij.’ Dat zijn niet alleen mensen uit Stadskanaal, maar ook mensen van verder weg. ‘Er zijn groepjes die al tien jaar ervaring hebben als spook en die wilden dan graag bij ons komen helpen’, laat organisator André Mink weten aan RTV Noord.

Na het telefonisch interview bij RTV Noord, werd Andé Mink ook gezocht door het radioprogramma Jan-Willem Start op! op NPO Radio 2. Ook daar heeft Mink een interview afgelegd. Daarnaast heeft Qmusic het item ook gebruikt voor een quiz.

‘Wij zijn de mediapartijen, RTV1, RTV Noord en NPO Radio 2 en Qmusic erg dankbaar om onze oproep onder de aandacht te brengen. Zonder hun was het ons nooit gelukt om onze spooktocht in Stadskanaal door te kunnen laten gaan’, aldus Mink. Voor de 13e editie van de Spooktocht in Stadskanaal Noord, hebben uiteindelijk ruim 120 mensen zich aangemeld als spook.

De route
De deelnemers vertrokken bij het buurthuis van Buurtvereniging ’t Lang End in Stadskanaal Noord richting de dalweg. Daarna liep men via landerijen en via een zelfgemaakte brug over een brede diepe sloot richting het bosgedeelte langs de Uniken begraafplaats. Tijdens de route kwamen ze verschillende spoken tegen. Daarna liepen ze door de Unikenstraat richting de Semsstraat, waar ook spoken bij de woningen vandaan kwamen totdat ze weer bij het buurthuis aankwamen. Na afloop van de spooktocht bleef het nog lang gezellig in het buurthuis aan de Scheepswerfstraat 5 in Stadskanaal Noord.

‘We hebben ruim 400 kaarten verkocht’
De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de 13e editie van de spooktocht in Stadskanaal Noord: ‘We hebben ruim 400 kaarten verkocht en dat is een record voor onze buurtvereniging. We hebben nog nooit zoveel kaarten verkocht. Het oude record lag tussen de 325/350 kaarten.

De spoken waren tevreden en de deelnemers kwamen echt met leuke reacties terug. Veel spoken hebben aangeven om volgend jaar terug te willen komen. Ook veel deelnemers gaven aan dat ze volgend jaar de spooktocht weer willen gaan lopen”, vertelt Mink.

Incidenten
Volgens Mink zijn er wel twee incidenten geweest. ‘Er waren twee vervelende groepen deelnemers, die zich niet konden gedragen tegenover de spoken, maar dat is gelukkig goed opgelost’, aldus Mink.

De buurtvereniging is van plan om volgend jaar een 14e editie te gaan organiseren. De datum is nog niet bekend.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal