Direct naar de inhoud.

Henk Nienhuis Stadion opnieuw decor van interlands Oranje: ‘Wordt een vaste speellocatie’

  • door:
  • op:
De Nederlandse spelers van Oranje onder 18 zingen het Wilhelmus | Foto: Anno Kruize/RTV1

VEENDAM – Afgelopen week maakte de KNVB bekend dat er opnieuw een drietal interlandwedstrijden georganiseerd worden in het Henk Nienhuis Stadion in Veendam. Halverwege november speelden de jongens van Oranje onder 18 al wedstrijden in het voetbalstadion in de Parkstad. Oranje speelde toen voor het eerst in 23 jaar in het iconische stadion. Dat lange wachten doet de KNVB niet nog eens, want in maart komt Oranje onder 19 interlandwedstrijden spelen in Veendam.

De KNVB heeft door heel Nederland twaalf speellocaties geselecteerd die in aanmerking komen om gastheer te zijn voor de interlands van de nationale jeugdteams, mannen en vrouwen. ‘Als het gaat om Veendam, hebben we afgelopen november daar een eerste jeugdinterland sinds tijden gespeeld als testcase of dit stadion zou kunnen worden toegevoegd als speellocatie. De achterliggende gedachte destijds was dat we al een tijdje een goede samenwerking hebben met ACV uit Assen en we waren op zoek naar een tweede speellocatie in de regio.

Voldoet aan alle eisen

De jeugdinternationals spelen vaak mini-toernooien voor een kwalificatie van een eindronde. Dan is het handig voor de organisatie dat er twee speellocaties zijn die dicht bij elkaar liggen, zoals Veendam en Assen. De test van afgelopen november is goed bevallen. Volgens de KNVB voldoet de accommodatie aan alle eisen en is er veel enthousiasme vanuit de omgeving.

(Tekst gaat verder onder foto)

Kayden Wolff probeert uit te halen in de zestien van Zweden. Yoël van de Ban en Enoch Mastoras kijken toe. | © Anno Kruize/RTV1

Doordat het Henk Nienhuis Stadion nu bekend is bij de voetbalorganisatie, is er een grote kans dat er verschillende jongens en meidenteams van Onder 16 tot en met Onder 19 gaan spelen in het oude BV Veendam stadion. Hogere teams zullen niet snel naar het Veendammer stadion komen, aangezien de KNVB aangeeft dat dit stadion zich het beste leent voor oudere jeugdelftallen.

Wedstrijden die ergens om gaan

De voetbalorganisatie gaat er vanuit dat ook de Oranje wedstrijden op 20 en 26 maart een groot succes gaan worden. ‘Bij de vorige wedstrijd hadden we een mooie opkomst van het publiek. We willen dat bij deze aankomende gelegenheden proberen te overtreffen. De vorige aangelegenheid betrof immers een oefenwedstrijd en dit zijn wedstrijden die echt ergens om gaan.’

Lees ook: Oude tijden herleven aan de Langeleegte met interlands Oranje onder 18



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal