Direct naar de inhoud.

SP Stadskanaal teleurgesteld over vertrek raadslid Ham: ‘Steunen de redenen niet’

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Knoalster raadslid Joelle Ham liet woensdagochtend weten uit haar partij de SP te stappen en haar zetel mee te nemen. Volgens haar zou de SP te weinig aandacht besteden aan onderwerpen als discriminatie en racisme. De SP Stadskanaal laat in een reactie weten ‘teleurgesteld en ontstemd te zijn’. 

Ook zegt de partijafdeling verbaasd te zijn om de redenen waarom Ham vertrokken is. ‘Activiteiten, demonstraties en manifesten die georganiseerd zijn door de SP, zijn door Joëlle nooit bijgewoond’, vervolgt het statement van SP Stadskanaal. ‘De mogelijkheden die alle leden binnen de SP hebben om sturing en richting te geven aan de standpunten en beleid van de partij zijn door haar nooit benut. ‘We steunen haar redenen dan ook niet.’

Wel zegt de partij de keuze van Ham te respecteren. ‘Maar het komt het vertrouwen van de kiezer natuurlijk niet ten goede.’

Samenwerking

Desgevraagd laat fractievoorzitter Machteld Luijken aan RTV1 weten dat de partij verder gewoon overgaat tot de orde van de dag en dat er binnen de raad gewoon met de eenkoppige fractie van Ham samen te werken is. ‘Wij hebben altijd samengewerkt met iedereen in de raad, dus er is nu geen enkele reden om dat niet te doen’, aldus Luijken. ‘Samenwerking is het beste voor de inwoners en zij (Ham red.) is straks gewoon een nieuwe fractie.’ Ook Ham onderschreef woensdag dat het samenwerken tussen haar en haar voormalige partij niet in het geding komt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal