Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Deelnemers tijdens de 31e editie van de Klap tot Klaploop © Hemmo Kuiper/RTV1

REGIO – Het laatste weekend van de maand maart van het jaar 2024 is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van Pasen. Dit weekend is er onder andere de paasbrunch in Veendam, XL Bakworkshop – Smakelijk Pasen in Ees, het Gruwelijk Flikkie Stoken in Drouwenermond, Hollands Muziekfeest in Zandberg, Klap tot Klaploop in Stadskanaal, Braderie en rommelmarkt in Exloo en Valthe, Oerweekend voorjaar in Borger, op acht plekken in de gemeente Borger-Odoorn worden de vuren ontstoken op eerste Paasdag en Paasspektakel in Drouwen. In de gemeenten Stadskanaal en Veendam zijn opnieuw geen aanvragen geweest voor een paasvuur.

Paasbrunch in Veendam
Op zondag 31 maart en maandag 1 april verwelkomt Java Veendam je graag voor een smakelijke Paasbrunch. Geniet samen met familie en vrienden van een ontspannen sfeer en heerlijke gerechten in het gezellige restaurant. Bij binnenkomst ontvang je een glas prosecco en daarna kun je smullen van hun diverse eilandenbuffet met koude en warme vis- en vleesspecialiteiten. Er is ook live-cooking en daarna sluiten ze af met een dessertbuffet. Speciaal voor de jonge gasten hebben ze een kids-smulbuffet.

XL Bakworkshop – Smakelijk Pasen in Ees
Een paasbrood gevuld met amandelspijs kan uiteraard niet ontbreken met pasen, dus die ga je zeker maken tijdens de XL Bakworkshop – Smakelijk Pasen bij Sarena’s Keuken in Ees. Maar je gaat ook aan de slag met een prachtig vlechtbrood en een heerlijk gevulde brioche. Van het kneden van het deeg tot het uit de oven halen van een heerlijk geurend goudbruin brood, samen lopen we alle stappen door. Ook ga je heerlijke scones met lemoncurd maken. Aan het einde van de workshop neem je al het lekkers mee en heb je alles in huis om je gasten te verrassen met een heerlijk gevulde ontbijttafel met pasen. Deze workshop is inclusief lunch. De bakworkshop vindt plaats op 30 maart om 10 uur bij Sarena’s keuken in Ees.

Gruwelijk Flikkie Stoken in Drouwenermond
Op 30 en 31 Maart organiseert het team van het Boerenrockfestival Gruwelijk Fikkie Stoken 2024. Volgens de organisatie is Gruwelijk Flikkie Stoken twee dagen een fantastisch tentfeest op het festivalterrein in Drouwenermond. Zaterdag treden Hoken met de Heinoos en de Reeperbahner op en zondag komen Mark’s Hazes Tribute en de Heeren van Aemstel band langs en zondags is er het traditionele paasvuur. Het feest begint zaterdag 30 maart van 20:00 tot 01:30 uur op het festivalterrein in Drouwenermond. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Hollands Muziekfeest in Zandberg
Evert Baptist is klaar om op naar 30 maart naar De Schaapsberg in Zandberg af te reizen samen met De Esperando’s, René Becker, Arjan Boltjes, Sander oet Pekel en Jan Warringa. Volgens de organisatie wordt het een groot feest. Het feest begint om 20:00 uur en eindigt om 01:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Klap tot Klaploop in Stadskanaal
Op 2e Paasdag wordt de 32ste editie gehouden van de Klap tot Klaploop in Stadskanaal. De vorige editie had Danny Koppelman uit Hoge Hexel de Klap tot Klaploop gewonnen. Yvonne Meijer uit Witharen was vorig jaar de snelste vrouw. De start van de Klap tot Klaploop is om 10 uur in Musselkanaal.

Braderie en rommelmarkt in Exloo en Valthe
In het toeristische hart van Exloo organiseert Huurkraam.nl een aantal braderieën met een rommelmarkt op zondag, ook organiseert Huurkraam.nl op tweede paasdag een braderie met rommelmarkt in Exloo. Deze wordt gehouden bij de sfeervolle brink met schaapskooi. Kom gezellig langs, er is vast iets van uw gading te vinden bij de stands met nieuwe en gebruikte goederen. Of neem iets te eten of te drinken bij een van de foodstands. Parkeren in de omgeving van de markt is gratis, evenals de toegang tot de markt. De braderie en rommelmarkt op 1 april in Exloo begint om 11:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Op zondag 31 oktober vindt er ook een braderie en rommelmarkt plaats tussen 11:00 uur en 17:00 uur.

Oerweekend voorjaar in Borger
Met een grote groep oermensen worden de steentijd, ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht in het Hunebedcentrum in Borger. Er gebeurt van alles! Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, en gedaan zoals men lang geleden deed. Leer over technieken en ambachten van lang geleden. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet echte oermensen, gratis op vertoon van jouw entreebewijs. Het is een weekend vol met activiteiten. Zaterdag en zondag is het Hunebedcentrum in Borger te bezoeken vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur.

Paasspektakel in Drouwen
De speeltuinvereniging Tiekamp in Drouwen mag zondag 31 maart in Drouwen een groot aantal kinderen en begeleiders ontvangen bij de 2e editie van het paasspektakel. Er worden tussen 10:30 uur en 12.30 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals schminken, ’n hazenrace, kegelen, haasje voeren en blikgooien. Natuurlijk is er ook wat te smikkelen en te smullen. Van suikerspin tot poffertjes! In principe moest iedereen zich van te voren opgeven maar er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, schrijft de organisatie op hun Facebookpagina.

Paasvuren
Op acht plekken in de gemeente Borger-Odoorn worden de vuren ontstoken op eerste paasdag. In de gemeenten Stadskanaal en Veendam zijn opnieuw geen aanvragen geweest voor een paasvuur.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.
-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal