Direct naar de inhoud.

Wat is dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Van Beresteyn | © Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het eerste weekend van de maand mei is aangebroken. Dit weekend staat voornamelijk in het teken van de herdenkingen op 4 mei voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle slachtoffers van de oorlogen en vredeoperaties daarna en Bevrijdingsdag op 5 mei. Bogdike’s organiseert Bogdike’s Rock & Magic op Bevrijdingsdag in Veendam en op 4 mei vindt er in Borger de Hunebedloop plaats.

Bogdike’s Rock & Magic in Veendam
Het centrum van Veendam staat weer bol staat van de activiteiten vanaf 13.00 uur. Sprookjesfiguren, straat-acts en spectaculair straattheater. Gratis ijsjes dankzij Wijk- en Buurtcentrum, een puzzeltocht, een Veenlustplein dat weer is omgetoverd door de Kiwanis in een Oud-Hollands spelletjesplein en het Raadhuisplein is deze middag het MDT-Veendamplein waar van alles te beleven is op het gebied van muziek-, dans- en theater. De muziek op het Museumplein start rond 14.00 uur met DJ Skopje Music Events, een optreden van de All Season Coverband en BRYAN – the Bryan Adams Exprience.
Rond 19.00 is het podium op het Museumpein voor de band Melrose die tot ca 22.00 het plein zal laten zinderen.

Hunebedloop Borger
Op 4 mei 2024 zal de Hunebedloop en de Oekjeugdloop weer worden georganiseerd. Er zijn 2 afstanden, 5 en 10 km, beiden langs het grootste Hunebed D27 van Nederland. Vooraf is er de Oekjeugdloop, voor leerlingen van groep 1 t/m groep 8. De starttijd van de 5km is 12:30 en de starttijd van de 10km is 12:40.

Bekijk de lijst met herdenkingen in ons overzichtsartikel over de herdenkingen in de regio.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal