Direct naar de inhoud.

Annelies Pleyte wordt nieuwe burgemeester van Veendam

  • door:
  • op:
Annelies Pleyte is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Veendam | © Ministerie VWS

VEENDAM – Annelies Pleyte (VVD) wordt de nieuwe burgermeester van Veendam. Dat is woensdagavond in een speciale raadsvergadering bekend gemaakt. Pleyte zal op maandag 9 september beëdigd worden als burgermoeder in de Parkstad.

Woensdagavond werd er eerst achter gesloten deuren vergaderd door de gemeenteraad. Daar werden de raadsleden bijgepraat door de fractievoorzitters over het voorstel van de nieuwe burgemeester. De fractievoorzitters en wethouder Henk Jan Schmaal zaten in de vertrouwenscommissie voor de nieuwe burgervader. De voltallige raad heeft ingestemd om Pleyte te accepteren als burgemeester.

Eerder werd al bekend dat er 22 sollicitaties zijn gestuurd naar Commissaris van de Koning René Paas. Deze werden in een alfabetische lijst naar de vertrouwenscommissie gestuurd, waarna zij één persoon uitkozen als burgemeester.

‘Groot netwerk en ervaring’

Volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie Robert de Jonge zocht Veendam naar een ‘inspirerende burgemeester met inlevingsvermogen.’ Die heeft de gemeente in Pleyte nu gevonden, aldus de Jonge. ‘Behalve haar enthousiasme brengt ze ook een groot netwerk en ervaring mee.’

Pleyte zelf laat via een persbericht weten blij te zijn met de voordracht. ‘Veendam is een prachtige gemeente met veel ambitie en potentie’, zo schrijft ze. ‘Ik wil graag de burgemeester voor alle Veendammers zijn en Veendam vertegenwoordigen in de regio en daarbuiten.’

Pleyte (53) was eerder directeur sport op het minsterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook was zij adviseur van minister-president Mark Rutte.

Lees ook: Provincie krijgt 22 sollicitaties op functie burgemeester Veendam

Lees ook: Oud-burgervader Meijerman blikt vooruit op nieuwe burgemeester Veendam: ‘hoop op persoonlijk gezag’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal