Direct naar de inhoud.

Uitkomst extra onderzoek naar school Maarsveld wordt voor zomervakantie verwacht

  • door:
  • op:
De locatie aan de Brummelkant waar het college de school eerder wilde hebben | © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal laat een tweede onderzoek doen naar de eventuele locatie voor het nieuwe kindcentrum in Maarsveld. Ditmaal ligt de locatie Maarsbroek onder het vergrootglas. Uit de offerte van adviesbureau BügelHajema blijkt dat dit onderzoek 17.000 euro zal kosten en vermoedelijk voor het zomerreces klaar is. 

Maarsbroek scoorde in het vorige ICS-rapport de meeste punten, maar toch kwamen de Brummelkant en Meester Neuteboomschool als favoriet naar voren. Dit heeft alles te maken met de zogenoemde ‘groene long’ waarin Maarsbroek zich bevindt. Een stuk natuur waar de gemeente liever niet bouwt. Toch vond een groot deel van de gemeenteraad dat dit prima kon.  Daarom stelde wethouder Ingrid Sterenborg (CU) in de gemeenteraadsvergadering van begin april voor een extra onderzoek uit te laten voeren naar Maarsbroek. Ze wil hiermee een eerder probleem, zoals bij de Manegelaan waar later in het proces pas bleek dat er toch niet gebouwd kon worden, voorkomen. 

Drie locaties

BügelHajema zal in hun onderzoek een analyse maken van de locatie Maarsbroek. ‘Concreet kan daarbij gedacht worden aan aspecten als verkeer, externe veiligheid, groen/natuur, archeologie, cultuurhistorie en leefbaarheidseffecen’, zo valt in de offerte te lezen. Opvallend, aangezien de eerste twee aspecten in het ICS-rapport ook al grondig zijn onderzocht. Daarnaast zullen in het huidige onderzoek ook Brummelkant en Meester Neuteboom nogmaals onderzocht worden. ‘Door drie locaties op gelijke wijze uit te werken, maken we een goede onderlinge vergelijking mogelijk’, zo beargumenteerd BügelHajema.

Het onderzoeksbureau verwacht voor het zomerreces de uitkomsten te kunnen presenteren. Of ze dit ook daadwerkelijk gaan halen is nog onzeker. Als ze het redden wil het Knoalster college de uitkomsten in de raadsvergadering van eind september bespreken. Tot die tijd blijft dus nog onduidelijk welke locatie aangewezen zal worden voor de nieuwe school van Maarsveld.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal