Direct naar de inhoud.

Hitte trekt Knoalsters naar Zwembad Noord: ‘Rustig blijven en water drinken’

  • door:
  • op:
Een ‘bommetje’ in het water hoort er natuurlijk bij | © Rianne Denissen / RTV1

STADSKANAAL – Voldoende water drinken, de schaduw opzoeken of vooral zo min mogelijk doen. In de zomer heeft iedereen zijn eigen manier om met de hitte om te gaan. Knoalsters hoefden er vandaag in elk geval niet lang over na te denken. Ze bezochten gisteren en vandaag massaal het openluchtzwembad Zwembad Noord in Stadskanaal voor de nodige verkoeling. 

Het zwembad was de afgelopen twee dagen, tijdens de plotselinge warmte, de hele dag geopend. Op deze manier kreeg iedereen de kans om af te koelen. En dat merkte de organisatie gelijk in de drukte. ‘Tijdens deze hele warme dagen in de vakantie is het ineens wel heel druk, dat zijn de echte uitschieters vergeleken met de rest van het jaar’, legt Nathan Wubs van de organisatie uit. 

(De tekst gaat verder onder de video)

Op maandag had het zwembad al zo’n 400 a 500 bezoekers in het zwembad. Ook vandaag hopen ze weer veel bezoekers te mogen ontvangen. ‘Ze hebben het vandaag de hele tijd over onweersbuien en regen, maar het weer is nu nog perfect dus ik ga er vanuit dat we straks weer op 400 a 500 bezoekers zitten’, zegt Johan Hooiveld, badmeester van Zwembad Noord.

Het hoofd koel houden

Ondanks de hitte houdt Hooiveld het hoofd koel. ‘Je moet gewoon lekker rustig blijven, verder kun je niks doen. Of naja, goed drinken, de hele dag door’, lacht hij. Volgens de badmeester doet iedereen er goed aan om af te koelen bij het zwembad. ‘Het is hier veel lekkerder dan die zwembadjes die achter het huis staan, en ook nog eens veel gezelliger!’ 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal