Direct naar de inhoud.

Zwerfvuilactie Maarsstee succesvol verlopen

  • door:
  • op:

Vrijwilligers staan op het punt te beginnenSTADSKANAAL – Afgelopen zaterdag heeft de werkgroep Woonomgeving van het Bewonersplatform Maarsstee voor de derde keer dit jaar een zwerfvuilactie georganiseerd. Het vele zwerfvuil is veel bewoners een doorn in het oog. Dat het bewoners menens is dit probleem aan te pakken blijkt volgens de organisatoren Arie Koster en Henk Eibergen wel uit de opkomst: “We hebben het dit jaar nu drie keer georganiseerd: begin januari, eind maart en deze keer eind juni. Steeds is er een zo’n opkomst van 30 vrijwilligers. We starten om 09:30 uur in het Buurtcentrum Maarsstee met een kop koffie met koek en vervolgens gaan we in groepjes van vier of vijf aan de slag. Twee vrijwilligers rijden met de aanhanger, waarmee we ook grof vuil ophalen, door de wijk en pikken de volle vuilniszakken langs de straten op. Meestal zijn we tegen 11:30 uur klaar. Van te voren is er door andere vrijwilligers een maaltijd (meestal soep met broodjes) geregel, waaraan bijna alle vrijwilliger deelnemen. Tegen 12:30 uur keert iedereen dan door een schone wijk weer huiswaarts”.

Deze keer is er zo’n anderhalve kuub verzameld. Dat is ongeveer de helft van de acties in januari en maart. Dit heeft twee oorzaken. De gemeente is bezig struiken en kruipgewas in de wijk te vervangen door gras. Maar dat is op dit moment nog een puinhoop. Veel struiken e.d. zijn wel gerooid maar liggen nog in grote bergen te wachten op afvoer. Ten tweede zit al het struikgewas nu vol in het blad. Hierdoor zijn veel perken moeilijk ‘doordringbaar’. In september en november staan nog twee zwerfvuilacties op het programma.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal