Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burendag 2012

MUSSELKANAAL –  Beste Buur Ina Appeldorn schenkt via Oranjefonds 500 euro aan de organisatie van Burendag Cereswijk.

Ina Appeldorn

Zaterdag 22 september was het groot feest in en rond buurthuis de Stobbe.Net als op meer plaatsen in Nederland werd er de Burendag gehouden. Tijdens de Burendag 2012 doen de buren iets met elkaar en voor elkaar. De vrijwilligers van de Stobbe en Bewoners Belangen Ceresdorp e.o. organiseerden een uitgebreide Buren hapjes proeverij.

De organisatie van de burendag kreeg van de “Beste Buur” Ina Appeldorn een gift. Door dit initiatief was er voor de kinderen een luchtkussen, muziek en tenten geregeld worden.  Mevrouw A. Dokter, één van de oudste bewoners uit de wijk opende de Burendag door met haar scootmobiel het lint voorde deur van de Stobbe stuk te rijden. De buren konden genieten van de muziek van de bekende zanger Jeroen Stevens, opgegroeid in Cereswijk. Allerlei gerechten waren intussen het buurthuis binnen gebracht. Poolse appelcake, Italiaanse tomatensalade, Oost Europese huzarensalade, diverse wraps. Ook kon men proeven van Chinese bami en Ceresdorpse nasi en heerlijke kipkluifjes.Het was genieten, allerlei zintuigen werden plezierig geprikkeld. Na de hapjes werden er oud Hollandse spelletjes gedaan en bezochten buren de foto- expositie.

Ook voor de kinderen was het smikkelen en smullen. Er werden cupcakes versierd. Sommige kinderen hadden de cupcake al op voordat deze versierd was. Maar dat maakte de pret niet minder. Er werd dan gewoon nóg een cakeje versierd. Medewerkers van de Stobbe hebben er naast de buren veel werk gestoken om er een geweldige burendag van te maken. Mede dankzij hun inzet, de buren,  de gift van de “Beste Buur”, het Oranjefonds en anderen is het een geweldige burendag geweest.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.