Direct naar de inhoud.

Rijbewijzen kwijt door drank en te hoge snelheid

  • door:
  • op:

Politie-112-logo-alarm-hulpdiensten. groot formaat.De politie moest vrijdagnacht alle zeilen bijzetten om enkele hardleerse inwoners van Delfzijl te kunnen aanhouden die de verkeersregels aan hun laars lapten.

Agenten zagen iets na half drie een auto met hoge snelheid wegrijden op de Hoofdweg in Stadskanaal. De wagen stoof vervolgens met een snelheid van meer dan 150 kilometer per uur richting Borger over een weg waar een maximumsnelheid van 80 kilometer geldt. Het lukte de politie uiteindelijk de auto ter hoogte van de Drentse Mondenweg te laten stoppen. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Delfzijl, kon op het politiebureau in Stadskanaal zijn rijbewijs inleveren.

Omdat beide inzittenden onder invloed van alcohol waren, kregen de heren het dringende advies de auto te laten staan en alternatief vervoer te zoeken. Om kwart over vier zag een politiesurveillance in Stadskanaal de wagen toch weer rijden. Bij een achtervolging werden snelheden boven de 180 kilometer gehaald. De auto met daarin de drie Delfzijlsters werd uiteindelijk in Westerlee klem gereden. De man achter het stuur, een 27-jarige inwoner van Delfzijl , had met een promillage van 1,13 meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen de beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal