Direct naar de inhoud.

Politie Borger-Odoorn waarschuwt voor telefonische fraude

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie

BORGER-ODOORN – De politie van de gemeente Borger-Odoorn waarschuwt mensen op hun Facebookpagina op een nieuwe manier van fraude. ‘Er komen nog steeds diverse meldingen binnen van mensen die telefonisch benaderd worden namens de National Police, Dutch Supreme Court en Ministry of Justice’, begint de politie op hun pagina.

De telefoongesprekken die deze organisaties voeren, worden in het engels gehouden. Er worden wisselende gesprekken gehouden. Zo kan er aangegeven worden dat het BSN-nummer wordt misbruikt, er een arrestatiebevel voor de persoon is of dat degene onderdeel uit maakt van criminele activiteiten, zoals drugshandel en witwassen.

‘Uiteraard zijn dit frauduleuze telefoontjes en men is uit op geld en uw identiteitsgegevens. Maak nooit geld over op basis van zo’n bericht. Geef geen informatie door en download geen software op verzoek van een onbekende’, besluit de politie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal