Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meerderheid gemeenteraad Borger Odoorn tegen windmolens

Bomvol Brughuus - (f: RTV Drenthe)

Bomvol Brughuus – (f: RTV Drenthe)

VALTHERMOND – Een ruime meerderheid in de gemeenteraad van Borger-Odoorn is tegen de komst van windmolens. Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering in het ‘Brughuus’ te Valthermond, die druk werd bezocht. Alleen Groen Links bleek voor de Drentse gebiedsvisie windenergie te zijn.

Veel partijen hadden kritiek op het proces dat is doorlopen en het passeren van de bevolking. Het gebrek aan draagvlak en de onduidelijkheid over gezondheidsrisico’s deed een meerderheid besluiten om tegen te stemmen. Toch is het maar de vraag of Borger-Odoorn daarmee gevrijwaard blijft van windmolens. Drenthe heeft zich bij het rijk bereid verklaard om 280 megawatt toe te staan. Als dat niet lukt, dan neemt het rijk de coördinatie over en krijgen nog veel grotere initiatieven een kans.

De raadsvergadering moest korte tijd onderbroken worden omdat een bezoeker zijn ongenoegen over de opstelling van het college van B en W luidkeels duidelijk maakte. Toen de man niet stil werd schorste burgemeester Marco Out de vergadering voor korte tijd.

Luister naar een radio-reportage van RTV Drenthe verslaggever Steven Stegen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.