Direct naar de inhoud.

College Borger-Odoorn stelt Ontwerp-Gebiedsvisie Wind Drenthe niet vast

  • door:
  • op:

windmolenBORGER ODOORN – Het college heeft in haar vergadering van 25 juni besloten de Ontwerp-Gebiedsvisie Wind Drenthe niet vast te stellen. De Ontwerp-Gebiedsvisie Wind Drenthe is in samenwerking met de gemeenten Aa en Hunze, Coevorden, Emmen en de provincie opgesteld. Doel van de gebiedsvisie was om tot een aanvaardbaar alternatief plan te kunnen komen als reactie op het grootschalige windmolenplan dat initiatiefnemers bij de Rijksoverheid hebben ingediend.

De talloze negatieve reacties van inwoners vanuit het Veenkoloniale gebied maken duidelijk dat er onvoldoende draagvlak bestaat voor de plannen die voor Borger-Odoorn in de gebiedsvisie zijn verwoord. Dit gegeven was mede aanleiding voor burgemeester en wethouders om de raad te vragen zijn mening te geven over het in de gebiedsvisie voorgestelde alternatieve plan voor het realiseren van windparken. De raad heeft zich daarover op 13 juni 2013 in meerderheid negatief uitgelaten.

Het college heeft daarom, gezien de reacties van de gemeenteraad en de inwoners van het gebied en de mogelijk nog op gang komende discussie over een ruimere verdeling van de windmolens over Drenthe, besloten de Ontwerp-Gebiedsvisie Wind Drenthe niet vast te stellen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal