Direct naar de inhoud.

Voetbalclubs Borger-Odoorn moeten flink bezuinigen

  • door:
  • op:

D3 kampioensfoto 2013 - Foto: SVBorger.nlBORGER-ODOORN – De gemeenteraad van Borger-Odoorn is gisteren akkoord gegaan met een pakket bezuinigingen die het mogelijk moeten maken om samen een miljoen euro te besparen. Ook de voetbalclubs ontkomen er niet aan en moeten gezamenlijk een slordige 100.000 euro gaan missen. Volgens sportwethouder Frits Alberts gaan de clubs daar zelf voor zorgen.

Een intern onderzoek heeft inmiddels aangewezen hoe de clubs te werk kunnen gaan en hoe de toekomst eruit gaat zien. In deze bezuinigingsplannen worden bepaalde sportvelden buiten gebruik gesteld en mogelijk sportcomplexen samengevoegd. De club besturen zijn al druk in conclaaf en in het najaar worden de eerste resultaten hiervan besproken en doorgenomen. Tijdens de raadsvergadering pleitte de VVD wel voor behoud van zoveel mogelijk voetbalvoorzieningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal