Direct naar de inhoud.

Contracten getekend voor nieuwe brandweerkazerne Stadskanaal

  • door:
  • op:

BrandweerkazerneStadskanaal – Woensdagmiddag werden de contracten getekend voor het nieuwe onderkomen van de brandweer en ambulancezorg in Stadskanaal. De huidige kazerne van de brandweer voldoet niet meer aan de eisen die gesteld worden. Daarom wordt een pand aan de Veenstraat verbouwd tot nieuwe kazerne. Ambulancezorg Groningen, die nu ook hun onderkomen hebben in de oude brandweerkazerne, verhuizen mee.

Om kwart over één vertrok burgemeester Galama met de oude brandweer auto, die gerestaureerd is door de vrijwilligers van de brandweer, gevolgd door een tankautospuit en twee ambulances naar de nieuwe kazerne aan de Veenstraat. Nadat zij hier uitleg had gekregen over de indeling van de kazerne is de stoet weer naar de kazerne aan de Steenhouwer vertrokken om daar de contracten te tekenen. Naar verwachting is de bouw van de kazerne in november dit jaar klaar.

Tevens bestaat brandweer zuid Groningen dit jaar 40 jaar. Daarom organiseert post Stadskanaal op 21 september een open dag. Voor meer informatie zie rbzg.nl

Foto: Marc Dol.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal