Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Prachtig Pekela wordt betaalde website

PP logoPEKELA – de website van Prachtig Pekela, die in de gemeente Pekela goed bekeken wordt, is sinds kort niet helemaal gratis meer. De algemene nieuwsberichten blijven kosteloos te zien, maar voor eigen artikelen en reportages moet in het vervolg betaald worden.

Volgens de website kosten die eigen artikelen geld om te maken, en worden die kosten niet genoeg terugverdiend met de advertenties op de site. Bij landelijke nieuwssites (zoals het Financieel Dagblad en diverse landelijke kranten) is het al gebruikelijk om de site achter een zogeheten betaalmuur te zetten, maar volgens hoofdredacteur Jeanette Niemeijer is Prachtig Pekela de eerste lokale nieuwssite die deze stap neemt.

De betreffende artikelen worden in de eerste 72 uur alleen getoond aan de mensen die een zogeheten MijnPP abonnement hebben afgesloten. Dit abonnement kost 25 euro per jaar. Na 72 uur worden de artikelen wel vrijgegeven voor alle bezoekers van de website. Ook het lezen van de reacties onder artikelen en het plaatsen van deze reacties is alleen voorbehouden aan de abonnees. De makers van de website hopen dat een deel van de bezoekers bereid is om dit te betalen, zodat de kosten van de site terugverdiend kunnen worden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “Prachtig Pekela wordt betaalde website

  1. tuinridderhenk

    betaal er voor maar geen vastig heidt hoe ken dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.