Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buren buurten bij de A-Horst in Musselkanaal

A-Horst (foto: www.musselkanaal.eu)

A-Horst (foto: www.musselkanaal.eu)

MUSSELKANAAL – Overal in Nederland komen op 20,21 of 22 september 2013 buren bij elkaar, want het is nationale burendag! Op vrijdag 20 september gebeurt dat ook in Musselkanaal en meer bepaald in woonzorgcentrum “de A-horst”. Het begint om 09.30 uur en duurt tot 12.00 uur. De aanleiding was een signaal dat bij het “Gewoon Doen” team binnenkwam vanuit de buurtzorg. Het signaal betrof een geval van vereenzaming in de onmiddellijke omgeving van de A-horst. Vereenzaming is een bekend, maar niet uniek, verschijnsel bij het ouder wordende deel van de bevolking. Met de naderende burendag in het achterhoofd benaderde het team de activiteitenbegeleiders van de A-horst en al spoedig was een plan geboren. “de buren laten buurten in het zorgcentrum”. Het doel is in eerste instantie mensen uit hun huizen en over de drempel van het zorgcentrum te krijgen. Elkaar ontmoeten is de boodschap! Wie weet ontstaan daar nieuwe contacten en wellicht ook nieuwe vriendschappen.

Wat staat er op het programma?
· Ruiken en proeven van de activiteiten in de A-horst.
· Genieten van een gratis kopje koffie of thee met een plak cake.
· Kijken naar een diavoorstelling over Oud Musselkanaal van het streekhistorisch museum.
· Er kan kennis gemaakt worden met het oude ambacht kantklossen.
· Een demonstratie pergamano en quilten.

Verder zullen aanwezig zijn: Buurtwerk, Maatschappelijk Werk, Ouderenwerk, Mantelzorg, de WMO en meer..

Wij hopen veel mensen over de drempel te krijgen!
Mensen die niet zelfstandig kunnen komen kunnen opgehaald worden. Dat moeten ze wel minstens een dag van te voren melden bij de receptie van de A-horst. Deze is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.30 uur tot 15.00 uur. Het telefoonnummer is 0599-483838. Overigens is het niet verboden dat jonge of jongere mensen komen kijken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde zullen we maar zeggen.

Extra info
het “gewoon doen” team is een tijdje geleden ontwikkeld in het kader van Welzijn Nieuwe Stijl in Musselkanaal. Het is een nieuwe samenwerkingsvorm tussen organisaties met als doel dat mensen meer c.q. weer grip krijgen en houden op hun leven. In dit team zitten mensen van Lefier, Meander, Welstad en de gemeente Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Buren buurten bij de A-Horst in Musselkanaal

 1. Anneke Zwanenburg

  Ik heb gelezen dat jullie ook kantklossen op het programma hebben staan. Ik heb heel veel kantklostijdschriften met patronen etc. die weg kunnen. Hebben jullie belangstelling? Of weten jullie iemand die ze graag wil hebben? Laat het mij even weten, want het is jammer om er niets mee te doen!
  Met vriendelijke groet,

  Anneke Zwanenburg
  De Boekenzolder
  Stadskanaal
  0599621180

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.