Direct naar de inhoud.

Nieuwe (kunst) exposities in het Refaja

  • door:
  • op:

Harry Schomaker2Vanaf 7 oktober jl. heeft het Refaja ziekenhuis weer nieuwe kunst in huis.

In de hal van het ziekenhuis is een expositie ingericht met werk van Harry Schomaker. Schomaker is beeldend kunstenaar, woont en werkt in Ter Apel en St. Hilaire de Riez (Vendée), Frankrijk.

Hij maakt uitsluitend gebruik van de ‘Werkmantechnieken’: sjabloon, inktrol, rollerkant en stempel. Zijn zeer gevarieerde werk, inkt op hout en papier, wordt van

7 oktober tot 31 januari 2014 geëxposeerd in de gangen van het Refaja ziekenhuis.

De thema’s die tijdens de expositie worden getoond zijn: Ruiten Aa, de Frans Atlantische kust en Stad en Land (Picardië Frankrijk).

 

In de polikliniek zijn in deze periode natuurfoto’s te zien van Remo Sloof en André Eijkenaar.

Andre Eijkenaar fotografeert sinds 1978. De aanleiding hiervoor was zijn ontmoeting met de steenuil, nog steeds zijn favoriete uilensoort. André is werkzaam bij Landschapsbeheer Groningen en is voorzitter van de Kerkuilen Werkgroep Groningen.

Fotograferen is voor André geen doel op zich. Hij geniet enorm van de natuur om zich heen en wil dit graag delen. Dit doet hij o.a. door middel van het geven van lezingen. Zijn kennis heeft hij niet alleen opgedaan uit boeken maar vooral door zijn eigen observaties. Zijn foto’s en zijn verhaal versterken elkaar.
Remo Sloof is woonachtig te Holte (Onstwedde)
Fotograferen is voor Remo het vastleggen van een beleving in de natuur.
Als kind was Remo altijd al in de natuur te vinden, maar fotografie en natuur kwamen pas 6 jaar geleden bij elkaar. “De natuur heeft zoveel te bieden, je hoeft alleen maar goed om je heen te kijken.”

 

U bent van harte uitgenodigd om deze exposities te bezoeken t/m 31 januari 2014.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal