Direct naar de inhoud.

Refaja sluit spoedpost in weekenden vanwege coronadrukte

  • door:
  • op:
Donkere tijden Refaja ziekenhuis – (F: B.J. Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – De basisspoedpost van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal gaat voortaan in het weekend dicht en sluit doordeweeks een uur eerder. Dit heeft een woordvoerder vrijdagmiddag bevestigd aan RTV Noord.

De tijdelijke maatregel is genomen zodat Refaja eigenaar Treant Zorggroep personeel vrij kan spelen dat kan helpen in de andere Treant ziekenhuizen. Een voorbeeld hiervan is het ziekenhuis in Emmen waar het aantal coronapatiënten de laatste tijd weer is toegenomen.

Hoge werkdruk

De maatregel betekent dat de ambulances in de regio een keuze minder hebben in het weekend. Zij rijden dan met patiënten door naar andere ziekenhuizen in de regio zoals het Ommelander ziekenhuis in Scheemda.

De maatregel komt compleet onverwacht. “We hadden twee dagen geleden niet gedacht dat we dit nu al moesten doen”, zegt een woordvoerder van Treant tegenover RTV Noord. “Maar om te voorkomen dat personeel door hoge werkdruk omvalt is de stap noodzakelijk.”

Reguliere zorg

Met de maatregel wil Treant ook zo lang mogelijk voorkomen dat de reguliere zorg moet worden afgeschaald. In april van dit jaar, toen de coronacrisis net was begonnen, moest het Refaja net als vele andere ziekenhuizen zo’n 70 tot 80 procent van alle operaties uitstellen.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal