Direct naar de inhoud.

Kapsalon van Sandra uit Veendam demonstreert: ‘Wij willen open!’

  • door:
  • op:
Sandra en haar collega’s trokken met toeters en spandoeken door de straten van Veendam | Foto: Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – ‘We zijn het zat’ en ‘kappers zijn essentieel’. Dat waren enkele leuzen die vandaag op de borden bij Hairstudio Sandra Wiersma in Veendam te lezen waren. Haar kapsalon deed net als vele andere collega-kappers mee aan de landelijke actiedag. De branche zegt te weinig gecompenseerd te worden voor de verplichte coronasluiting.

‘We moeten nu al voor de derde keer sluiten’ aldus Wiersma. ‘In de praktijk betekent dat een halfjaar met nauwelijks compensatie. En waar er wel werd gecompenseerd moesten we heel veel terugbetalen.’

‘Je maakt alles op’

Tijdens deze lockdown krijgt Sandra letterlijk niets, ook niet voor vaste lasten als huur, personeel of loon voor haarzelf. ‘Dat betekent dat je alles opmaakt wat er is, of nog extra schulden maakt. Waardoor de periode waarin je weer over die schulden heen moet komen ontzettend lang duurt.’

Verwarring door ‘nepklanten’

Wie langs de salon van Sandra loopt, zou wellicht denken dat er daadwerkelijk klanten in de stoel zitten. Het zijn echter etalagepoppen met een pruik. ‘Dat heeft nog wel voor wat verwarring gezorgd’, lacht Sandra. ‘De handhaving kwam langs omdat ze dachten dat we echt open waren.’

Vlak na de uitspraak van Wiersma kwam inderdaad een vaste klant aan de deur om te vragen of de kapperszaak open was vandaag. Helaas moet ook deze klant nog even geduld hebben.

De nepklanten van Sandra’s kapsalon | Foto: Rutger Breider/RTV1

‘Wij willen open!’

Knippen doen Sandra en haar collega’s dus niet. Ze houden het bij de ‘nepklanten’ en posters op de ramen. Ook gingen ze even naar buiten, gewapend met toeters en spandoeken. ‘Wij willen open!’, was er tot ver in het Veendammer centrum te horen.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal