Direct naar de inhoud.

Campagne ‘Ik wil je zien!’stimuleert licht op de fiets

  • door:
  • op:

fietsverlichtingSTADSKANAAL – ‘Ik wil je zien!’, zo heet de nieuwe campagne om jongeren erop te wijzen om met verlichting op hun fiets te rijden in het donker. Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Fietsersbond, blijkt dat bijna de helft van de jongeren zonder licht fietst. Meestal omdat ze er niet aan denken. Dit zorgt voor onveilige situaties in het verkeer. Op zaterdag 26 oktober gaat de campagne van start.

 

 

Campagne

De campagne wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De verkeer- en vervoerberaden van Groningen en Drenthe, de regionale overlegplatformen waar onder andere het Rijk en de provincie in zitten, helpen mee aan de verspreiding van de campagneboodschap in de noordelijke provincies. Via verschillende media worden zowel jongeren als hun ouders herinnerd aan het belang van fietsverlichting. Ook organiseert onder meer de Fietsersbond verschillende acties rondom de campagne. Op plekken waar veel jongeren komen kunnen zij bijvoorbeeld hun fietsverlichting laten controleren en repareren. De politie houdt tijdens de campagneperiode geregeld controles op gebruik van (correcte) fietsverlichting. Die controles vinden in de vroege ochtend en in de avond plaats.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal