Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vijftig extra plaatsen voor asielzoekers in Musselkanaal

van de KolkMUSSELKANAAL – De opvangcapaciteit van het asielzoekerscentrum (AZC) in Musselkanaal gaat omhoog van 450 naar 500 bewoners. Het college van burgemeester en wethouders van Stadskanaal heeft dat besloten.

“Het AZC heeft die extra ruimte”, zegt wethouder Jan Willem van de Kolk vandaag in het DvhN. “De vraag naar vluchtelingenopvang is de laatste tijd weer toegenomen. Wij hebben ons altijd sterk gemaakt voor het behoud van het azc in Musselkanaal. Het gaat ons daarbij naast de humanitaire redenen ook om de werkgelegenheid en onderwijsmiddelen. Daarom hebben we vijftig extra plaatsen aangeboden aan het centraal orgaan voor de Opvang van Asielzoekers”, aldus de wethouder.

De behoefte aan extra opvang heeft onder meer te maken met de komst van Syrische vluchtelingen, maar ook met stagnerende procedures, zoals de afhandeling van het kinderpardon. Het Centraal orgaan voor de Opvang van Asielzoekers (COA) streeft ernaar de bewonersgroepen in de azc’s zo gemengd mogelijk te maken, dus er komen niet alleen Syriërs naar Musselkanaal.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Vijftig extra plaatsen voor asielzoekers in Musselkanaal

  1. 50 meer, is daar ècht ruimte voor of wordt het stapelbedden stapelen? En is er figuurlijk ruimte voor? Ik zie dagelijks bewoners die NIETS weten over ons land en de gewoonten. Óók niet over de ONgewoonten dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.