Direct naar de inhoud.

Burgemeester Galama geeft goede ontbijtvoorbeeld

  • door:
  • op:

schoolontbijtSTADSKANAAL – Burgemeester Baukje Galama en wethouder Johan Hamster van onderwijs krijgen morgenvroeg een ontbijt aangeboden op het gemeentehuis. Twintig leerlingen en juf Patricia Wilkens  van de Sint Antoniusschool komen morgen rond half 9 een ontbijt brengen in het gemeentehuis. Zij doen dit in het kader van het Nationaal Burgemeestersontbijt.

De burgemeester zal rond 09.00 uur voor haar ontbijt betalen. Namens het college doneert zij een bedrag aan War Child, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep 4 van de St. Antoniusschool zullen een cheque met een bedrag van € 250,- in ontvangst kunnen nemen.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang wordt op scholen aandacht geschonken aan het belang van ontbijten. Op veel scholen wordt een morgen gezamenlijk met de hele groep gegeten, vaak met nog een aanvullende activiteit. Het ontbijt is namelijk erg belangrijk, zeker voor jonge kinderen. Uit onderzoek is onlangs gebleken dat 1 op de 5 kinderen ’s morgens de deur uit gaat zonder ontbijt. Mede door het Nationaal Schoolontbijt neemt dit percentage de afgelopen jaren wel af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal