Direct naar de inhoud.

Roelof Plieger lijsttrekker CDA Stadskanaal

  • door:
  • op:

Roelof_PliegerSTADSKANAAL – Roelof Plieger is lijsttrekker van CDA Stadskanaal bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Mocht het CDA na de verkiezingen wederom deelnemen aan het college, dan is Plieger beoogd wethouder. Hij zou dan Jan Bessembinders opvolgen, die vertrekt uit de lokale politiek.

De algemene ledenvergadering van de christendemocraten verkoos Plieger gisteravond met algemene stemmen. De huidige CDA-fractievoorzitter in de Stadskanaalster gemeenteraad is in het dagelijkse leven docent wiskunde aan de Ubbo Emmius Scholengemeenschap in Stadskanaal.

Op de plaatsen 2 tot en met 8 van de CDA-kieslijst staan Goziena Brongers, Peter Gelling, Gert Jan Boels, Aike Maarsingh, Maria Sanders, José Schrör en Henk Wakker. Naast Bessembinders keert ook het huidige raadslid Jan Deuring niet terug na de komende verkiezingen.

Verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma Midden tussen de Mensen – dat eveneens door de ledenvergadering werd aangenomen – zet het CDA zwaar in op het belang van wijkraden en plaatselijk belangorganisaties voor de leefbaarheid van dorpen en wijken. ,,De gemeentelijke herindeling komt eraan’’, zegt Plieger. ,,Daarbij worden gemeenten aanzienlijk groter. De wijkraden en de plaatselijk belangorganisaties  zijn de ogen en oren van de lokale samenleving. Daarbij willen we dat burgers eigen verantwoordelijkheid nemen voor de leefbaarheid van hun eigen omgeving en wij zien het als een zeer wezenlijke taak van de gemeente om daarvoor de randvoorwaarden te scheppen.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-