Direct naar de inhoud.

Klap van de (wind)molen

  • door:
  • op:

windenergieColumn Bert-Jan Brinkman –

Die ondingen staan zo langzamerhand overal. Horizonvervuiling, erger dan met die ondingen bestaat haast niet. Delfzijl kan ze nog langs de kust plaatsen, maar ook dit verdient geen schoonheidsprijs. De lelijke monsters kom je steeds meer tegen. Iedereen is tegen en toch komen er meer en meer. Welk complot zit hier achter? Ik zou het wel eens willen weten. Ook in deze week komen de tegenstanders weer bijeen. Dit keer gaat het om aan te tonen hoe slecht het is voor bewoners die vlak bij zo’n onding wonen. Een marteling moet het geluid zijn van die draaiende propellers en dan hebben we het nog niet eens over de electrosmog. Voorstanders roepen dan dat je er wel aan zult wennen. Maar dat is natuurlijk onzin.

De windmolens worden geplaatst in het kader van de ‘Groene Energie’. Aan mijn hoela zal je bedoelen. Groene energie bestaat niet. Men denkt zeker dat we hier achterlijk zijn. Mijn stopcontact is niet anders dan bij u. Volgens de energieboeren hoef je maar een papiertje in te vullen en dan krijg je groene stroom. Zonder aanpassingen gebeurt dat gewoon.. lekker makkelijk.. Wie heeft deze zakkenvullerij ooit bedacht? We hebben al de bankenmaffia en de bouwwereldmaffia en het zal mij niets verbazen dat er straks ook nog een windmolenmaffia bestaat.

En wat draagt  al die horizonvervuilende geluidsoverlast veroorzakende windmolenflauwekul bij aan onze ‘schone’energie voorziening? Ongeveer 1 procent!! Ik zeg: “Mariana Alves-Pereira geef ze morgenavond in Buinerveen flink tegenwind”! Oja, de propellers van een windturbine draaien andersom dan bij een ouderwetse graanmolen. Mysterieus..

Brinkieman

Bert-Jan Brinkman is redacteur van RTV EEN en schrijft de columns op persoonlijke titel



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal