Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Klap van de (wind)molen

windenergieColumn Bert-Jan Brinkman –

Die ondingen staan zo langzamerhand overal. Horizonvervuiling, erger dan met die ondingen bestaat haast niet. Delfzijl kan ze nog langs de kust plaatsen, maar ook dit verdient geen schoonheidsprijs. De lelijke monsters kom je steeds meer tegen. Iedereen is tegen en toch komen er meer en meer. Welk complot zit hier achter? Ik zou het wel eens willen weten. Ook in deze week komen de tegenstanders weer bijeen. Dit keer gaat het om aan te tonen hoe slecht het is voor bewoners die vlak bij zo’n onding wonen. Een marteling moet het geluid zijn van die draaiende propellers en dan hebben we het nog niet eens over de electrosmog. Voorstanders roepen dan dat je er wel aan zult wennen. Maar dat is natuurlijk onzin.

De windmolens worden geplaatst in het kader van de ‘Groene Energie’. Aan mijn hoela zal je bedoelen. Groene energie bestaat niet. Men denkt zeker dat we hier achterlijk zijn. Mijn stopcontact is niet anders dan bij u. Volgens de energieboeren hoef je maar een papiertje in te vullen en dan krijg je groene stroom. Zonder aanpassingen gebeurt dat gewoon.. lekker makkelijk.. Wie heeft deze zakkenvullerij ooit bedacht? We hebben al de bankenmaffia en de bouwwereldmaffia en het zal mij niets verbazen dat er straks ook nog een windmolenmaffia bestaat. En wat draagt  al die horizonvervuilende geluidsoverlast veroorzakende windmolenflauwekul bij aan onze ‘schone’energie voorziening? Ongeveer 1 procent!! Ik zeg: “Mariana Alves-Pereira geef ze morgenavond in Buinerveen flink tegenwind”! Oja, de propellers van een windturbine draaien andersom dan bij een ouderwetse graanmolen. Mysterieus..

Brinkieman

Bert-Jan Brinkman is redacteur van RTV Stadskanaal en schrijft de columns op persoonlijke titel

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

4 Reacties op “Klap van de (wind)molen

 1. Er zit inderdaad een complot achter al die windmolens.
  EZ ambtenaren verdienen meer aan het stoken van fossiel brandstof, kolen en gas , dan aan windenergie.
  Iedereen kan wind opvangen met zo’n windmolen, en dan krijgen de ambtenaren van EZ geen geld. Dat is het probleem.

  Daarom zorgen ze er vanuit den haag voor dat inwoners worden buitengesloten van invloed en voordeel van windmolens.
  Bovendien zorgen deze rijks ambtenaren er voordat de windparken zo lelijk mogelijk worden ontworpen.

  Met de kolen centrales in Duitsland hebben ze afgesproken dat juist op tijden van veel wind, de prijs van stroom zo laag mogelijk is, dan maken de kolencentrales net even te veel stroom, waardoor de prijs bijna nul is.
  Daardoor moeten burgers een maximale subsidie bijdrage betalen.

  Leugenaars die allerlei onzin over windmolens roepen, krijgen subsidie.
  Dioe windmolens zijn heel erg stil, zolang ze ver van woningen af blijven, zoals in Drenthe en Groningen het plan is.
  Maar als je maar vaak genoeg liegt dat ze lawaai maken, dan gaan mensen dat geloven.
  Zo werkte de nazi propaganda ook, leugens zijn heel effectief.
  En aan kolen kun je lekker verdienen, als je gratis mag vervuilen.

 2. En ja hoor, daar is- ie weer, onze blogtrol, meneer Daalder. Lees je ook wel eens iets wetenschappelijks meneer Daalder????????/

 3. Henk, misschien een beetje overdreven om de Nazi’s er bij te slepen? Nou ja, een beetje?

 4. @Henk Daalder geheel subsidieloos wil ik hierbij opmerken dat u zelf net zo hard bezig bent idiote opmerkingen de wereld in te slingeren. Om over het waarheidsgehalte van door u gemelde ‘feitelijkheden’ maar te zwijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.