Direct naar de inhoud.

Komeet ison met blote oog te zien

  • door:
  • op:

isonMEDIA wetenschap – Vorig jaar hebben twee Russische astronomen ontdekt dat op 28 november 2013 vanaf de aarde met het blote oog een komeet te zien zal zijn. Volgens de astronomen zal deze de helderheid hebben als een heldere maan en daarmee de aardbol verlichten! Maar dat laatste is natuurlijk nog maar de vraag. De komeet heeft de naam ISON meegekregen. ISON staat voor “International Scientific Optical Network”. Komeet ISON is inmiddels flink in helderheid toegenomen en volgens diverse meldingen inmiddels al met het blote oog te zien. Maar hoe moet u kijken vanuit de Kanaalstreek regio?

De komeet ISON koerst af op de zon en zal volgende week op 28 november het dichtst bij onze ster in de buurt komen. Dat betekent dat de komeet goed vanaf de aarde zichtbaar zal zijn. Natuurlijk moeten dan de wolkenvelden plaatsmaken voor een heldere nacht. Maar ervan uitgaande dat dat gaat gebeuren, zou u de komeet later deze week dus moeten kunnen spotten. Maar wanneer? Het beste moment is ‘s ochtends vroeg, zo schrijft Arie Nouwen op Astroblogs.nl. U ziet de komeet, mits helder weer, dan laag in het oosten, in het sterrenbeeld Maagd, boven de ster Spica. Het is nog even turen, zeker met het blote oog. Maar met behulp van een verrekijker zou het toch zeker moeten lukken, zo staat geschreven op de website Scientias.

Bron: Wie niet zo thuis is in al deze materie: Alle links, foto’s, achtergrond informatie en nog veel meer kun je dus volgen via de wetenschapswebsite: Scientias.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal