Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scholen Gasselternijveen verhuizen naar MFA

GASSELTERNIJVEEN – In Gasselternijveen wordt op dit moment een MFA (Multifunctionele Accomodatie) gebouwd, waar uiteindelijk een groot deel van de openbare voorzieningen in gehuisvest zullen worden. Op termijn zullen o.a. het dorpshuis, de kinderopvang, de geldautomaat, de peuterspeelzaal en vele andere organisaties in het gebouw zitten. De eerste fase van de nieuwbouw is bijna opgeleverd. De beide scholen in het dorp zullen de eerste bewoners van het nieuwe MFA worden.

Hoewel je het aan de buitenkant nog niet direct zou zeggen gaat dit weekend de eerste school, ’t Kompas, verhuizen naar de nieuwbouw. De verhuizing staat gepland voor vandaag t/m maandag. De nieuwbouw is aan deze school vastgebouwd. De oude lokalen van de school worden nu verder verbouwd als tweede fase van de verbouwing. Daar zullen dus de andere organisaties onder andere een plek krijgen.

De ander school in Gasselternijveen, de OBS J. Emmens zal verhuizen in het weekend na sinterklaas, van 6 tot 9 december. De lokalen van de scholen kenmerken zich door de vrolijke kleuren en grote glaspartijen, waardoor er veel licht binnen kan vallen. De beide scholen komen in dezelfde vleugel te zitten, en gaan veel dingen delen, zoals het schoolplein en de gemeenschapsruimte.

Foto’s: Johan Orsel en OBS J. Emmens

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.