Direct naar de inhoud.

RBZG per 1 januari opgeheven

  • door:
  • op:
Overdracht van de 'scepter' op 30-11-2013
Overdracht van de ‘scepter’ op 30-11-2013

STADSKANAAL – Als gevolg van de aanstaande regionalisering van de brandweer heeft het algemeen bestuur van de RBZG (Regeling Brandweer Zuid Groningen) vanmiddag besloten tot opheffing van het gemeenschappelijke brandweerkorps van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. De gemeenteraden van deze gemeenten hadden vorige maand al ingestemd met dit voornemen.

Per 1 januari zal de Veiligheidsregio Groningen (VrG) alle taken van de RBZG overnemen, waarmee er geen grond meer is voor het instand houden van het korps. De brandweerzorg zal nog steeds vanuit de huidige brandweerposten uitgevoerd worden, de verantwoordelijkheid daarvan wordt in de handen van de VrG gelegd, die dan de brandweerzorg voor de gehele provincie Groningen verzorgd.

De VrG voert haar taken zowel centraal vanuit Groningen uit, als in 8 werkgebieden, clusters, voor de lokale brandweerzorg. Het RBZG gebied vornt samen met de gemeente Bellingwedde één cluster, het clusterkantoor zetelt aan de Veenstraat in Stadskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.



-advertenties-