Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oudjaarsgrap aardbevingen valt fout

aardbevingsscheurGRONINGEN – Een soort van oudejaarsgrap over aardbevingen in onze provincie heeft wel landelijke aandacht gekregen maar is slecht gevallen bij de regionale omroep RTV Noord. Vanmorgen kreeg RTV Noord namelijk telefonisch meldingen binnen over aardbevingen uit de omgeving van Grootegast, Doezum en Kornhorn.

RTV Noord nam direct contact op met het KNMI, maar daar kon men de bevingen niet bevestigen. Het bleek te gaan om een stunt van de ‘Doezumer Oudjaars Ploeg’, die inmiddels excuses heeft aangeboden aan RTV Noord voor de ontstane paniek. “We hebben onze excuses aangeboden voor het feit dat we de omroep valselijk een melding hebben laten maken van de bevingen. Maar veel spijt hebben we eerlijk gezegd nu ook weer niet. Ons ging het er om aandacht te vragen voor het feit dat bevingen tot nu toe alleen nog zijn voorgekomen in Noord-Groningen. Wij zijn echter bang dat de bevingen zich uitbreiden, ook naar West-Groningen, richting Friesland. Daar wilden wij aandacht voor vragen, en we denken dat dat wel gelukt is”, aldus voorzitter Broersma vandaag via de website van RTV Noord.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Oudjaarsgrap aardbevingen valt fout

  1. Leuk dat RTV Noord juist een paar dagen terug een Doezumer ondernemer in beeld bracht die de oplossing voor aardbevingen vertelde. http://www.youtube.com/watch?v=cjjauMDCEoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.